Vizyondaki filmlerde bu hafta (30 Mart 2018)

30.03.2018 11:56

30 Mart 2018 haftasında 5’i yerli 10 yeni film sinemaseverlerle buluştu. 

Ready Player One

Bilimkurgu, aksiyon, macera türlerindeki dev bütçeli filmin yönetmeni Steven Spielberg. Kadroda Simon Pegg, Ben Mendelsohn, Olivia Cooke, Julia Nickson ve Mark Rylance öne çıkıyor. 2045 yılında dünya yaşanmaz bir hale gelince, insanlar gündelik hayat dertlerinden uzaklaşabilmek için OASIS adlı bir sanal gerçeklik oyunuyla varoluşlarına bir anlam katabilmeye başlamıştır. OASIS dünyasının mucidi James Halliday (Mark Rylance) gerçek bir dahidir. Ancak Halliday öldükten sonra, OASIS dünyasının içindeki bir yere bir 'anahtar' gizlediğini, onu bulanın hem 500 milyar dolara, hem de OASIS dünyasının tam kontrolüne sahip olacağını anlattığı, ölümünden önce kaydedilmiş bir videosu ortaya çıkar. Bunun ardından herkes anahtarı aramaya başlar. Ohio'da yaşayan genç Wade Watts (Tye Sheridan) da bu yarışa dahil olur ve kısa sürede oyundaki başarısıyla herkesin dikkatini çeker. OASIS yöneticileri büyük ödülü kaptırmaya niyetli değildir ve hem oyunda hem de gerçek hayatta Wade'i durdurabilmek için her şeyi yapacaklardır.

Kelebekler

Yönetmenliğini ve senaryosunu Tolga Karaçelik’in üstlendiği Kelebekler filmi, dünyanın en önemli beş film festivali arasında gösterilen Sundance’te ‘Dünya Sineması Büyük Jüri Ödülü’ne layık görüldü. Filmde Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Serkan Keskin ve Hakan Karsak rol alıyor. Komedi – dram türündeki filmde, annelerinin intiharı sonrası farklı akrabalarına gönderilmiş ve yaklaşık 20 yıl sonra, yabancılaştıkları babaları tarafından uzaktaki köylerine çağrılan, ancak köye vardıklarında babalarının öldüğünü öğrenen üç kardeşin tuhaf öyküsü anlatılıyor. 

12 Strong (12 Savaşçı)

Dram, tarih ve savaş türlerindeki filmin yönetmeni Nicolai Fuglsig. Marvel Sinematik Evreni filmlerinde canlandırdığı ‘Thor’ karakteriyle büyük üne kavuşan Chris Hemsworth’ün başrolde yer aldığı filmde Elsa Pataky, Michael Shannon, Michael Pena ve Rob Riggle de rol alıyor. 11 Eylül saldırısının hemen ardından 'Yeşil Bereliler' olarak da bilinen Amerikan Özel Kuvvetleri'nin 12 kişilik ekibi Afganistan'a gönderilir. Burada Kuzey İttifakı ve onun lideri Raşid Dostum'la (Navid Negahban) işbirliği yapan ekip, Afganistan'ın dağlık coğrafyasında Taliban güçleriyle bir gerilla savaşına girecektir. 

Kickboxer: Retaliation (Kickboxer: Misilleme)

Yönetmenliğine ve senaryosuna Dimitri Logothetis’in imza attığı aksiyon ve dram türlerindeki filmde Jean-Claude Van Damme, Mike Tyson, Alain Moussi, Julius Björnsson ve Sara Malakul Lane rol alıyor. Şampiyon kickboksçu Kurt Sloane (Alain Moussi), Tayland'da yaşadığı bazı olaylardan sonra bir daha asla oraya dönmemeye yemin etmiştir. Ancak oradaki turnuvanın başındaki bir isim, onu tekrar dövüşmeye zorlar. Hapse düşern karısı Liu'nun (Sara Malakul Lane) kaçırıldığını öğrenen Sloane, Mongkut (Júlíus Björnsson) adında bir insan azmanının karşısına çıkmak ve kazanmak zorundadır. Bu amaçla Muay Thai üstadı Durand'dan (Jean-Claude Van Damme) yardım ister. 

Thelma

Fransa, Norveç, Danimarka ve İsveç ortak yapımı olan bilim kurgu - gerilim türlerindeki filmin yönetmenliğinde ve senaryosunda Joachim Trier’in imzası var. Oyuncu kadrosunda Ellie Harboe, Okay Kara, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen ve Grethe Eltervag bulunuyor. Fazlasıyla muhafazakar Hıristiyan bir ailenin kızı olan Thelma (Eili Harboe), üniversite eğitimi için ailesinden uzakta yaşamaya başlamıştır. Ancak Anja (Kaya Wilkins) ile gelişen arkadaşlığı, yetişme tarzının hiç öğütlemeyeceği bir biçimde kısa zamanda çok daha yakın bir arkadaşlığa dönüşür. Bir yandan da Thelma, epilepsi nöbetlerine benzeyen nöbetler geçirmeye başlamıştır. Thelma'nın geçmişinde sakladığı sırlar, yeniden gün yüzüne çıkmak üzeredir. 

Kabus

Yönetmenlik koltuğuna Tuncer Gürbüz’ün oturduğu yerli korku filminin oyuncu kadrosunda Mustafa Kaya, Gülfer Sarıgül, Esra Öztop, Sinem Kayaoğlu ve Sahra Kaya isimleri öne çıkıyor. Ressam Özge, küçük yaşta babasını kaybetmiş, çocukluk yıllarında üvey babası Şehmus'un birçok tacizine maruz kalmış genç bir kadındır. Annesi Neriman, kızını taciz ettiğini öğrenince Şehmuz'u öldürmüş, içeride yaşadığı bunalımlı dönem sonucunda da intihar etmiştir. Genç yaşta yaşadığı bütün bu travmalar, Özge'yi ve sanatını derinden etkilemiştir. Hep koyu tonlara sahip resimler çizen genç kadın, özel hayatında da kabuslar ve sanrılardan kurtulamamıştır. Konuştuğu bir hoca, yaşadığı eve büyü yapıldığını ortaya çıkarır. Ama üzerinde başka bir gücün daha etkisi vardır. 

The Spiritualist (Ruhlar Evi)

Haftanın bir diğer korku yapımı ise İngiltere’den. Yönetmenliğini ve senaryosunu Carl Medland’ın üstlendiği filmde Jasmyn Banks, Jane Merrow, Julie T. Wallace, Ian Reddington ve Petra Bryant rol alıyor. Laura (Jasmyn Banks) her gece korkulu anlar yaşamakta, uyku apnesi yüzünden doğru düzgün uyuyamamaktadır. Onu rahatsız eden gücün ölmüş annesinin hayaleti olduğuna inanan genç kadın, bir ruh çağırma uzmanı ve arkadaşlarıyla birlikte ruh çağırma seansı düzenler. Ancak işler kontrolden çıkınca oradan bulunan herkes korku dolu dakikalarla yüzleşmek zorunda kalır.

Bizim Köyün Şarkısı

Komedi türündeki yerli filmin yönetmeni Tuğçe Soysop. Oyuncu kadrosunda Berat Efe Parlar, Tansel Öngel, Güneş Sayın, Sezai Aydın ve Esat Polat Güler yer alıyor. İstanbul'da son derece rahat bir yaşamı olan Çınar'ın (Berat Efe Parlar) hayatı, hiç beklemediği bir olay sonucu bambaşka bir seyre girmiştir. Babasının maddi sıkıntıları nedeniyle kız kardeşi Zeynep ile birlikte babasının köyüne, yani dedesinin yanına taşınmışlardır. Hiç aşina olmadığı köy hayatına alışmaya, İstanbul özlemini bastırmaya çalışan Çınar, şartlar ne kadar zor olursa olsun hayallerini takip etmenin mümkün olduğunu burada öğrenecektir. Yıllardır katılmak istediği ‘Geleceğin Müzisyenleri’ adlı bir müzik yarışmasına köydeki yeni arkadaşlarıyla katılmak için var gücüyle çalışacaktır. 

Sagu & Pagu Büyük Define

Haftanın animasyon filmi de Türkiye’den. Yönetmenlik koltuğuna Engin Baştürk’ün oturduğu yapımın seslendirme kadrosunda Fatih Özkul, Murat Aydın, Onur Kırış, Hakan Akın ve Sinan Divrik bulunuyor. Bir zamanlar yemyeşil ve bolluk içinde olan Sagu ve Pagu'nun yaşadığı topraklar, artık kuraklığın esiri olmuştur. Susuzluktan kıvranır vaziyette dolaşmakta olan Sagu ile Pagu, bilge kaplumbağa Kalep'le karşılaşır. Kalep onlara, kendisinde bulunan bir define haritasında yeri gösterilen hazineyi bulmaları halinde ülkelerini kurtarabileceklerini anlatınca hep birlikte maceralı bir yolculuğa çıkarlar. Ancak kötü kalpli bir kurt da haritanın ve definenin peşindedir.

Arap Saçı

Ömer Faruk Yardımcı’nın yönetmenliğindeki yerli komedi filminde Şinasi Yurtsever, Açelya Topaloğlu, Hakan Meriçliler, Ayhan Taş ve Burak Satıbol rol alıyor. Konusuna gelecek olursak; eski bir oyuncunun meşhur olduğu zamanlarından kalma bir deri ceket, binbir türlü tesadüf sonucunda birbirini hiç tanımayan insanların yollarının kesişmesine neden olur. Ceketin cebindeki loto kuponuna büyük ikramiye vurduğunu da hiç kimse bilmemektedir. Sürekli sahip değiştiren bu ceket, elinden geçtiği herkesin hayatını değiştirecektir.