Harvey Weinstein Teslim Oldu

25.05.2018 16:09
Harvey Weinstein Teslim Oldu

İki farklı kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan ünlü yapımcı Harvey Weinstein, New York polisine teslim oldu.

Weinstein'ın karakola özel aracıyla gelip teslim olduğu bildirildi. Amerikan basını yapımcının hakim karşısına çıkarıldıktan sonra kefaletle serbest bırakılacağını yazsa da, 93 kadın oyuncunun taciz iddiaları ve hakkında açılan tecavüz davaları hapis cezası ihtimalini arttıyor. Weinstein taciz ve tecavüz iddiaları sonrası kendi kurduğu şirketten kovulmuştu.

Weinstein'ın taciz ve tecavüzüne uğrayan kadınların sosyal medyada başlattığı #metoo kampanyası, son dönemde Hollywood'da yaşanan pek çok başka skandalı da ortaya çıkardı. Hollywood'da çalışan kadınlar kendi taciz hikayelerini paylaşıyor ve sektördeki erkek yönetmen ve yapımcıları afişe ediyorlar. Tacize uğrayan kadınlar arasında ünlü oyuncular da var.

En son Morgan Freeman'la ilgili ortaya atılan taciz iddiaları suları tekrar bulandırmıştı. Weinstein'ın davasından çıkacak karar bütün Hollywood film endüstrisinin geleceğini etkileyebilir.