Oyuncak Hikayesi 4 Neden Gecikti?

06.06.2018 21:59
Oyuncak Hikayesi 4 Neden Gecikti?

Woody, Buzz Işıkyılı, Jessie... Onları hepimiz çok özledik. Peki heyecanla beklenen Oyuncak Hikayesi 4'ün vizyon tarihi neden bu kadar ertelendi?


Oyuncak Hikayesi 4 aslen 2017 Haziran'ında vizyona girecekti ancak Arabalar 3 filminin vizyon tarihiyle çakışınca Arabalar 3'ün daha önce vizyona girmesi kararlaştırıldı ve Oyuncak Hikayesi bir sene ertelendi. Fakat bu erteleme yeterli olmamış olacak ki filmin vizyon tarihi bu sefer de İnanılmaz Aile 2'ninkiyle değiştirilerek 21 Haziran 2019'a ertelendi. Peki bu ne demek oluyor? Filmin vizyona girişi neden böyle yılan hikayesine döndü?

 

Filmde Bo Peep'i seslendiren aktris Annie Potts'un verdiği ropörtaja göre Pixar senaryonun neredeyse dörtte üçünü atmış! Stüdyo şu an filmin yeniden yazımıyla meşgulmüş. Oyuncu "Film bu sene çıkacaktı ama senaryonun dörtte üçünü atıp yeniden yazmaya başladılar. Bu iş genellikle başlangıçtan bitime dek iki yıl sürer. Benim projedeki rolüm de biraz uzamış. Büyük bir rolüm var ve üzerinde çok çalıştım. Çok heyecanlıyım. Bu Pixar çalışanları epey komikler. Zamanlarını gerçekten bu işe adıyorlar. Çok özenli bir çalışma oldu. Eğer bütün bölümleri sevmemişlerse, atıp yeniden başlıyorlar. Bunu yapabilmek için gereken yaratıcı özgürlük onlara tanınıyor." açıklamasında bulundu.

 

Film 2017'den beri orijinal senaryo yazarları Rashida Jones ve Will McCormack'i kaybetti. Bunlarla beraber yardımcı yönetmen John Lasseter de projeden ayrıldı. Lasseter filmi daha önce Woody ve Bo Peep arasında geçen "bir aşk hikayesi" olarak tanımlamıştı. Senaryonun yeniden yazımından sonra orijinal fikrin ne kadarını koruyabileceklerini hep birlikte göreceğiz.