Alex Kurtzman Star Trek Evrenini Genişletiyor

19.06.2018 23:57
Alex Kurtzman Star Trek Evrenini Genişletiyor

Star Trek: Discovery dizisinin showrunnerları Gretchen Berg ve Aaron Harberts, CBS’le bazı konularda anlaşamayınca diziden ayrılmışlardı. Bunun üzerine CBS hem Discovery‘nin showrunnerlığını, hem de Star Trek evreninin yapımcılığını senarist Alex Kurtzman’a devretti.


Kurtzman Amerikan kanalı CBS'le 25 milyon dolarlık, büyük bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre Discovery'nin ikinci sezonunun ikinci yarısı için tek yetkili kendisi olacak. Ama bunun da ötesinde Star Trek evreni diziler, mini diziler ve animasyonlarla büyüyecek. CBS'in Star Trek'le ilgili büyük planları var. Fakat Kurtzman'la yapılan anlaşma beş yılla sınırlı. Beş yılın sonunda evrenden ve iş birliğinden karşılıklı memnun kalınması halinde anlaşma uzatılacak. 

 

Anlaşmanın henüz yeni yeni şekillendiği ve Kurtzman'ın Discovery'e ayırdığı zaman düşünülecek olursa, potansiyel yeni dizilerin nasıl şekil alacağıyla ilgili henüz ortada resmi bir bilgi yok. Fakat söylentilere göre Kurtzman, Patrick Stewart'ın seriye geri dönmesini istiyor. Diğer yandan Paramount ise Quentin Tarantino ve S.J. Clarkson'ın yöneteceği iki ayrı Star Trek filmi üzerinde çalışıyor. Anlayacağınız, önümüzdeki günlerde kafamızı nereye çevirsek Star Trek'i göreceğiz.