'Star Wars Hikayesi' Projeleri Şimdilik Rafa Kalktı

21.06.2018 16:36
'Star Wars Hikayesi' Projeleri Şimdilik Rafa Kalktı

Solo: A Star Wars Story'nin gişede yaşadığı hüsran diğer spin-off'ların da ipini çekti. Rogue One ve Solo gördüğümüz son Star Wars spin-off'ları olabilir.


Lucasfilm, Star Wars hikayelerini anlatan filmler için daha fazla plan yapmamaya karar verdiklerini, bunun yerine Star Wars: Episode IX'a dikkat çekmeyi ve Star Wars filmlerinin sonraki üçlemesi üzerinde çalışmak istediklerini duyurdu. Daha önceden duyurusu yapılan Obi-Wan filminin geliştirildiğini, ancak film üzerinde herhangi bir çalışmanın artık söz konusu olmadığı belirtildi. Kısa zaman önce, Logan filminin yapımcısı James Mangold'un Boba Fett filmini yazıp yönetmesi için ön görüşmeler yapıldığı bildirilmişti, ancak bu da Solo'nun vizyondaki durumunu görmeden önceydi.

 

Bu haberler, Lucasfilm’in ikinci Star Wars Hikayesi olan Solo'nun hayal kırıklığı yaratan lansmanından sonra geldi. Film eleştirmenlerden övgülerin yanı sıra olumsuz eleştiriler de alırken gişede bekleneni tam anlamıyla veremedi. Film, açılış haftasında 84.4 milyon dolar getirdi ve dört hafta içinde 192,8 milyon dolar (dünya çapında 339,5 milyon dolar) elde etti. Bu da, diğer Star Wars filmlerinin hasılatından çok daha düşük bir hasılat demek oluyor. Filmin zaten 300 milyon dolara mal olduğu düşünülecek olursa, durumun vehameti iyice ortaya çıkıyor. Rogue One, 155 milyonluk bir açılış yapmıştı ve 4 haftada 424 milyon dolar hasılata ulaşmıştı.

 

Yine de Star Wars evreninde her şey kötü gitmiyor. Game of Thrones dizisinin showrunnerlığını üstlenen DB Weiss ve David Benioff ikilisi yeni Star Wars filmlerini kaleme alacak ve bu filmlerin yapımcılığını üstlenecekler. Ayrıca Jon Favreau‘nun hazırladığı Star Wars dizisinin çekimleri de sonbaharda başlanacak. JJ Abrams, dokuzuncu filmle üçlemeyi tamamladıktan sonra, Rian Johnson da yeni bir üçlemenin başına geçecek. Bu üçleme tamamen yeni karakterlerden oluşurken, çekimleri 2020 yılında başlayacak.