Jodie Foster Y: The Last Man Dizisinde Oynayacak

23.06.2018 01:17
Jodie Foster Y: The Last Man Dizisinde Oynayacak

Jodie Foster'ı neredeyse beş yıldır yeni bir filmde göremiyoruz. Kendisiyle yeniden buluşmamız bir televizyon dizisine kısmetmiş. Foster'ın, FX'in yeni dizisi Y: The Last Man'de yer aldığı duyuruldu.


Brian K. Vaughan çizgi romanına dayanan dizi, gizemli bir vebanın dünyadaki erkek kromozomunu yok etmesini konu alıyor. Olaylar dünyadaki son Y kromozomona sahip olan sanatçı Yorick “Y” Brown etrafında gelişecek. Yapılan duyuruya göre Foster, Yorick'in annesi Jennifer Brown'a hayat verecek. Brown, mecliste Ohio'yu temsil eden bir kongre üyesi ve dizinin kilit karakterlerinden biri olacak.

 

Dizinin FX'te uzun bir geçmişi var. Aslına bakılırsa 2015 yılından beri geliştirilme aşamasındaydı. Nihayet bu yılın Nisan ayında tanınmış video klip yönetmeni Melina Matsoukas'ın yönettiği pilot bölüm kanalın onayından geçti ve dizinin çekimlerinin Temmuz ayında başlaması istendi. American Gods dizisinin showrunner'ı ve Logan filminin yardımcı senaristi Michael Green, dizinin showrunner'lığını üstlenecek. 

 

Uzun süredir ekranda göremediğimiz Jodie Foster, bu süre içinde kendini yönetmenlik alanında geliştirdi. Foster, Orange is The New Black'in iki bölümünü, House of Cards ve Black Mirror bölümlerini ve bunların yanı sıra, Julia Roberts ve George Clooney'in yer aldığı Money Monster filmin yönetmenliğini üstlendi.