Yorgos Lanthimos'un Yeni Filmi The Favourite'ten İlk Fragman Geldi

10.07.2018 04:14

The Lobster ve The Killing of a Sacred Deer filmlerinin yönetmeni Yorgos Lanthimos, tarihi dramalara şaşırtıcı bir bakış açısı sunduğu yeni filmi The Favourite ile 18. yüzyılın başlarına yolculuk yapıyor.

 

Auteur bir yönetmenin tarihi dönem filmleri çekmesi, genelde başarılı bir filmin ortaya çıkmasıyla sonuçlanıyor. Sofia Coppola'nın Marie Antoinette'i çekmesi ya da Stanley Kubrick'in Barry Lyndon'ı bu teze iyi birer örnek olacaktır 2018 yılının en çok beklenen bağımsız filmlerinden biri olan The Favourite de şimdiden büyük heyecan uyandırıyor. Yorgos Lanthimos'un son filmi, 18. yüzyılın başlarında İngiltere sarayını konu alıyor ve baş rollerde Olivia Colman, Rachel Weisz ve Emma Stone yer alıyor.

 

Filmde, Colman Queen Anne'i ve Weisz da yakın arkadaşı ve danışmanı Lady Sarah'yı canlandırıyor. İngiltere Fransa'yla savaşmaktadır ama Kraliçe Anne ördek yarışları ve ananas yemekle ülkenin durumundan daha çok ilgilenir. Yeni bir hizmetkâr, Kraliçe Sarah’nın güvenilir danışmanı olmak için kendi planlarıyla geldiğinde, ülke yönetiminde işler sarpa saracaktır. Lobster ve The Killing of a Sacred Deer sayesinde, son birkaç yılda bağımsız film dünyasında yükselen bir yıldız olan Lanthimos, Lobster yıldızları Colman ve Weisz ile yeniden bir araya geliyor. Emma Stone ise Yunan yönetmenle ilk kez çalışacak.