Blade Runner Evreni Yeni Kitaplarla Genişleyecek

17.07.2018 05:24
Blade Runner Evreni Yeni Kitaplarla Genişleyecek

Philip K. Dick'in Do Androids Of Dream of Electric Sheep kitaplarından uyarlanan Blade Runner evreni, yeni bir kitap dizisiyle büyüyor.

 

Blade Runner 2049'un yapımcısı Alcon Media Group ve Titan Publishing, Blade Runner evrenine odaklanan yeni bir yayıncılık girişiminde ortak olacaklar. 259.2 milyon dolarlık hasılatıyla gişede bekleneni veremeyen Blade Runner 2049'a rağmen, Alcon henüz Blade Runner'dan ümidini kesmiş değil. İki şirket Blade Runner dünyasına daha derinden bir bakış sunacak olan romanlar ve grafik romanlar üzerinde çalışıyor. Yeni yayınların yönetmenliğini ise Titan’dan David Manley-Leach ve Alcon’dan Jeff Conner üstlenecek. 

 

Titan'ın yöneticileri Nick Landau ve Vivian Cheung "Blade Runner çizgi romanlarını ve grafik romanlarını yayınlayacak olmaktan ötürü çok heyecanlıyız. Blade Runner evreni neredeyse hiç araştırılmamış; orada çok daha fazlası var. Bu dünyayı yeni bir izleyici kitlesi için yeni şekillerde hayata geçirmek ve daha önce hiç görmediğiniz hikayeleri ortaya çıkarmak bir onurdur.” açıklamasını yaptı. Titan daha önce Doctor Who yayınlarını ve DC ile Marvel evrenlerinin yan hikayelerini konu alan romanları da yayınlamıştı. Ridley Scott'ın yönettiği ilk Blade Runner 80’li yıllarda büyük beğeni topladı. Cyberpunk ve distopik bir ortamda geçen polisiye hikaye zamanının oldukça ötesinde bulundu. İlk filmden 35 sene sonra çekilen Blade Runner 2049'un yönetmenlik koltuğunda ise Denis Villeneuve oturuyordu. Başrollerinde Ryan Gosling ve Harrison Ford'un yer aldığı film 150 milyon dolarlık büyük bir bütçeyle çekilmişti.