Çizgi Roman Kahramanı Batwoman Televizyon Dizisi Oluyor

18.07.2018 19:46
Çizgi Roman Kahramanı Batwoman Televizyon Dizisi Oluyor

DC Comics karakterlerinden Batwoman, DC evreninin ilk lezbiyen süper kahramanı. Batwoman, Amerikan CW kanalı için diziye uyarlanıyor.


CW'nun 2019'da ekranlarda olacak bir DC süper kahraman dizisi geliştirdiği duyuruldu. Karakterin ilk olarak, CW'nun sevilen dizileri The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow ve Supergirl'ün birlikte yer alacağı ortak bölümde görüneceği Mayıs ayında hayranlarla paylaşılmıştı. Dizide, Gotham sokaklarında sosyal adaleti sağlamaya çalışan Kate Kane'in maceraları konu edilecek. Yine de Batwoman'ı bir kahraman olarak adlandırmakta acele etmeyin. Kate, Gotham’ın ümidi olabilmek için önce kendi şeytanlarının üstesinden gelmelidir.

 

Caroline Dries, dizinin senaristi ve yürütücü yapımcısı olarak görev alacak. Dries CW ile uzun bir geçmişe sahip. The Vampire Diaries ve Melrose Place dizileri için de aynı görevlerde bulunmuştu. Ayrıca Clark Kent'in Superman öncesi dönemini anlatan Smallville dizisinin de yazarlarındandı. Greg Berlanti ve Sarah Schechter da dizinin yürütücü yapımcılığını üstlenen diğer isimler. Batwoman karakteri ilk olarak 1956 yılında okurların karşısına çıktı. Karakter Batman'in eşcinsel olduğu dedikodularına son verme amacıyla, Batman'le bir ilişki yaşaması için yaratılmıştı. Ancak daha sonra yapılan değişikliklerle DC evreninin ilk lezbiyen süper kahramanı olarak okurla buluştu.