Cats Müzikalinin Film Uyarlamasında Birbirinden Ünlü İsimler Yer Alacak

20.07.2018 16:04
Cats Müzikalinin Film Uyarlamasında Birbirinden Ünlü İsimler Yer Alacak

Oscar ödüllü Jennifer Hudson, Taylor Swift, James Corden ve Ian McKellen, Andrew Lloyd Webber'ın popüler müzikali Cats'in Working Title tarafından çekilecek filminin kadrosunda yer alıyor.


The King’s Speech'in Oscar ödüllü yönetmeni Tom Hooper, çekimleri Kasım ayında İngiltere’de başlayacak olan Cats'in yönetmeni olacak. Billy Elliot'ın senaristi Lee Hall ise T.S. Eliot'un çocuk şiirlerinden uyarlanan müzikalin senaryosunun arkasaındaki isim olacak. 2007'de Dreamgirls filmindeki rolüyle Oscar'ı kazanan Hudson, filmde zor zamanlar geçiren ve müzikalin hit şarkısı olan Memory'i söyleyen, eskilerin gösterişli kedisi Grizabella'yı canlandıracak. Swift, Corden ve McKellen'ın hangi rolleri canlandıracağı ise henüz belli değil. 

 

Cats, Londra'daki West End'de ve Broadway'de uzun senelerden beri sergilenen, tarihin en başarılı müzikallerinden biridir. Working Title’dan Eric Fellner ve Tim Bevan 2012'de bir başka sevilen müzikal olan Les Miserables'ı beyaz perdeye taşımışlardı. Bu film, Akademi Ödülleri'nde en iyi film ödülüne aday gösterildi ve filmin oyuncularından Anne Hathaway en iyi yardımcı kadın oyuncu olarak bir ödül kazandı. Zaten popüler bir şarkıcı olan Taylor Swift, Golden Globe Ödülü sahibi McKellan ve yaptığı talk showlarda müzikal başarısını tekrar tekrar gösteren Corden'ın katılımıyla, bu uyarlamanın da ödül sezonunu eli boş kapatmayacağına inanılıyor.