Cosmos Belgesel Dizisinin Yeni Sezonundan İlk Fragman Geldi

24.07.2018 17:50

Fenomen belgesel dizisi Cosmos yeni sezonuyla ekranlarımıza dönüyor. Diziden gelen ilk fragman Comic-Con'da hayranlarla buluştu.


Cosmos hayatımıza ilk olarak Carl Sagan'ın 1980 yapımı Cosmos: A Personal Voyage dizisiyle girmişti. Çığır açan bilim serisi 2014 yılında Cosmos: A Spacetime Odyssey adıyla ve astrofizikçi Neil deGrasse Tyson'ın sunumuyla bir kez daha ekranlara döndü. Bilimin ve bilimsel araştırmaların hiç olmadığı kadar atak yaptığı bugünlerde ise Cosmos serisinin bir kez daha çekilmesi kaçınılmazdı. Dizinin yeni sezonu, Fox ve National Geographic'in ortak yapımcılığında Cosmos: Possible Worlds ismiyle yayınlanacak. 

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen San Diego Comic-Con'da yürütücü yapımcılar Seth MacFarlane, Ann Druyan, Brannon Braga, Jason Clark ve Neil deGrasse Tyson dizinin yaklaşan sezonu hakkında bir panele ev sahipliği yaptılar ve aynı duyguyu paylaştılar: Bu bilim ikliminde izleyiciler bilimsel yapımlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Gelecek sezonun genel mesajı umut ve cesaret olacak gibi görünüyor. İnsanlık farklılıklarını bir kenara koyduğu sürece, uygarlığımızın devamlılığını korumayı sürdürebilir. Dizinin yeni sezonu Mart 2019 tarihinde yayınlanacak.