'Locke & Key' Netflix İçin Diziye Uyarlanıyor

28.07.2018 05:20
'Locke & Key' Netflix İçin Diziye Uyarlanıyor

Hulu'nın projeyi rafa kaldırmasının üstünden dört ay geçmişken, Joe Hill'in çizgi roman uyarlaması Netflix'le 10 bölümlük bir ilk sezon için anlaşma yaptı.


Netflix ve Locke & Key yapımcıları arasındaki görüşmeler, Hulu'nun hazırlattığı pilot bölümün ardından Mart ayında projeden vazgeçmesiyle birlikte gerçekleşti. İki rakip yayın platformundan Netflix, şimdiye kadar pek çok Marvel çizgi romanının diziye uyarlanmasına vesile olmuştu. Netflix, bu projenin Joe Hill tarafından Hulu için yazılan pilot bölümünü satın almıyor. Platform senaryoları yeniden geliştirecek ve dizinin kadrosu için yeniden bir çalışma yapacak.

 

Yeni versiyonun yaratıcı ekibinde Joe Hill ve Carlton Cuse'a, Aron Eli Coleite ve Meredith Averill de katılıyor. Hulu'daki pilot bölümü yöneten, It yönetmeni Andy Muschietti şimdilerde beğenilen korku filminin ikincisini çekmekle meşgul. Bu nedenle Netflix için yönetmenlik yapamayacak ama filmin yürütücü yapımcıları arasında yer alacak. Locke & Key, babalarının acımasızca katledilmesinden sonra, Massachusetts'teki atalarının evine taşınan üç kardeşin etrafında dönen bir korku / fantezi dizisidir. Üç kardeş evde insanlara bazı sihirli güçler veren bir dizi anahtar bulmuşlardır. Fakat anahtarı ele geçirmeye çalışan tehlikeli bir varlık, kardeşleri alt edebilmek için elinden geleni yapacaktır. Kardeşleri oynayan üç genç aktörden biri, It filminin de yıldızlarından olan Jackson Robert Scott olacak.

 

Joe Hill ve Gabriel Rodriguez tarafından ortaklaşa yaratılan ve IDW Publishing'e ait Locke & Key çizgi roman serisi, on yıllık dönemde çok fazla ödül ve beğeni topladı; dünya genelinde onlarca dile çevrildi ve milyonlarca kopya sattı.