'Buffy The Vampire Slayer' Yeni Versiyonuyla Geri Dönüyor

28.07.2018 06:33
'Buffy The Vampire Slayer' Yeni Versiyonuyla Geri Dönüyor

Kısa süre önce devam dizisiyle geri döneceği duyurulan Buffy The Vampire Slayer'dan ilk detaylar gelmeye başladı. Buffy karakterini sevenlerdenseniz üzgünüz... Yeni dizinin başrolünde siyahi bir kadın karakteri göreceğiz.


Son yirmi yılın en sevilen televizyon dizilerinden biri olan Joss Whedon’ın Buffy the Vampire Slayer'ı ekranlara yeniden dönüyor. Önce Warner Bros.da ve daha sonra Paramount'ta yedi sezon boyunca yayınlanan dizinin arkasındaki stüdyo bu sefer Fox 21 TV Studios olacak. Midnight, Texas'ın yaratıcısı Monica Owusu-Breen, yeni dizinin senaristi, yürütücü yapımcısı ve showrunner'ı olacak. Elbette yürütücü yapımcı kadrosunda orijinal dizinin yaratıcısı ve showrunner'ı Joss Whedon da yer alıyor. 

 

Whedon'ın 1992 yapımı filmden uyarladığı Buffy The Vampire Slayer dizisi Sarah Michelle Gellar'ın başrolünde yer aldığı, döneminin en sevilen dizilerinden biriydi. Dizi, Gellar'ın sinema kariyerine ağırlık vermek istemesi dolayısıyla bitirildi ve uzun süre boyunca yeni maceralar çizgi roman olarak yayınlandı. Ayrıca dizinin karakterlerinden Angel, bir spinoff olarak kendi dizisine sahip oldu ve bu dizi de beş sezon boyunca devam etti. Gellar'ın diziyle işi şimdilik tam manasıyla bitmiş gibi görünüyor çünkü yeni versiyonun başrolünde siyahi bir kadın karakterin yer alacağı duyuruldu bile. Hayranlar zaten dizinin yeniden ekranlara dönecek olması nedeniyle ikiye bölünmüşken, bir de yeni bir "Slayer"ın varlığı büyük heyecan yaratmayabilir. Fakat yine de diziyi bir yeniden çevrim yerine, spinoff olarak görürsek Angel'ın yakaladığı başarıyı yakalaması işten bile değil. Monica Owusu-Breen sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, diziyle ilgili "Sadece bir tane Buffy var. Bir tane Xander, bir tane Willow, Giles, Cordelia, Oz, Tara, Kendra, Faith, Spike, Angel var… Bunların yeri doldurulamaz. Joss Whedon’ın olağanüstü güzel dizisinin yeri asla doldurulamaz. Bunu deneyemem bile. Fakat yirmi yıl sonra buradayız işte... Ve dünya çok daha korkunç görünüyor. Bu yüzden belki de artık yeni bir Slayer ile tanışmamızın zamanı gelmiştir." açıklamasında bulundu.