James Foley Hapishane Filmi 'Alcatraz'ı Yönetecek

06.08.2018 13:26
James Foley Hapishane Filmi 'Alcatraz'ı Yönetecek

Fifty Shades Darker ve Fifty Shades Freed filmlerinin yönetmeni James Foley, San Francisco'daki ünlü Alcatraz hapishanesinden kaçış ile ilgili bir filmi yönetmek için anlaşma imzaladı. 


Basil Iwanyk ve Gianni Nunnari'nin yapım şirketleri Thunder Road ve Hollywood Gang tarafından çekilecek olan film, kimsenin kaçamayacağı iddia edilen hapishaneden kaçma girişiminde bulunan bir banka soyguncusunu konu alacak. Yapım, Haziran 1962'de üç diğer mahkuma liderlik ederek adadan kaçan ve ortadan kaybolmasından 50 yıl sonra dahi ABD Marshall Servisi'nin “En Çok Arananlar” listesinde bulunan bir banka soyguncusu olan Frank Morris'in gerçek hikayesine dayanıyor. Morris'in kaçışı, J. Campbell Bruce tarafından yazılan Escape From Alcatraz'dan uyarlanan ve Clint Eastwood'un Morris'i canlandırdığı bir başka filmde daha konu edilmişti. Kaçışın başarıya ulaşıp ulaşmadığı hala bilinmese de, eleştirmenlerin beğenisiyle birlikte büyük gişe başarısı kazanan film, mahkumların başarılı bir şekilde kaçabildiklerini ima ediyordu.

 

Foley, Hollywood'da kamera arkasında çok önemli bir kariyere sahip. Glengarry Glen Ross'un çok beğenilen film uyarlaması olan kült suç draması Confidence ve Fifty Shades serisinin ikinci ve son filmleri Darker ve Freed'in yanı sıra Twin Peaks, Hannibal, House of Cards ve Billions gibi çok popüler dizilerde yönetmenlik yaptı. Alcatraz'ın senaryosu Ian Mackenzie Jeffers tarafından yazıldı. Filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin detaylar ise şu an için bilinmiyor.