Hayao Miyazaki'nin Yeni Filmini Tamamlaması Üç - Dört Yıl Alabilir

09.08.2018 14:37
Hayao Miyazaki'nin Yeni Filmini Tamamlaması Üç - Dört Yıl Alabilir

Hayao Miyazaki emekliye ayrıldığını duyurduğunda, bunun ünlü yönetmen için gerçekten bir veda olduğuna inanmış mıydınız? İnanmayanlar haklı çıktılar. Miyazaki yeni filmiyle beyaz perdeye geri dönecek. Ancak filmi izleyebilmemiz yine de birkaç yıl alacak gibi görünüyor. 


Hayao Miyazaki emeklilikten bir kez daha vazgeçti ve yeni bir film için kolları sıvadı. Animasyon filmlerin efsane ismi, uzunca bir süredir yaptığı filmlerin her bir detayına müthiş emek sarfediyor. 80'ine merdiven dayayan bir yönetmenin belki de biraz olsun yavaşlamasını ve bazı konularda geriye çekilmesini bekleriz değil mi? Hayır! Miyazaki'nin "Asla Bırakmayan Adam" olarak adlandırılmasının bir nedeni var ve bu yüzden bu mükemmeliyetçi sinemacının, bir sonraki filmi 'How Do You Live?'i tamamlaması biraz zaman alacak. En iyi ihtimalle üç ya da dört yıl sürmesi bekleniyor.

 

Miyazaki, geçtiğimiz Ekim ayında yeni filmin Tokyo'daki 2020 Olimpiyatları'ndan önce bitmeyeceğini açıklamıştı. Şimdi de Studio Ghibli'nin Miyazaki ve Isao Takahata ile birlikte kurucularından biri olan Toshio Suzuki yapımın “yaklaşık üç veya dört yıl alacağını” söyledi. Film zaten iki yıldan fazla bir süredir prodüksiyon sürecinde, ancak Suzuki bu filmde daha önce hiç denemedikleri şeyleri denediklerini açıkladı. Daha önce hiç yapılmayan bu şey belki de 3D animasyondur. 3D tekniği, filmin yapımının neden bu kadar uzun sürdüğünün de açıklaması olabilir. Fakat Ghibli kadar geleneksel bir stüdyo buna gerçekten yanaşır mı bilemeyiz. Genzaburo Yoshino'nun aynı isimi 1937 basımı romanına dayanan How Do You Live?, babasının ölümünden sonra amcasının evine taşınan ve ruhsal bir gelişim yolculuğuna çıkan Koperu adlı 15 yaşındaki bir çocuğun etrafında dönen bir fantastik macera filmi. Suzuki, filmin çok kişisel bir hikaye olduğunu söyledi ve “Miyazaki yeni filmi torunu için yapıyor” dedi. "Bu film, büyükbaban bir sonraki dünyaya doğru ilerliyor ama arkasında bu filmi bırakıyor, anlamına geliyor.". Yeni Miyazaki filmini 2021 ya da 2022 yılında izleme fırsatı bulabileceğiz.