Margot Robbie ve Saoirse Ronan'ın Yeni Filmi 'Mary Queen of Scots'tan Yeni Görseller Çıktı

10.08.2018 12:24

Saoirse Ronan ve Margot Robbie'nin rol aldığı Mary Queen of Scots'ın yeni görselleri basınla paylaşıldı. Kraliyet dönemi draması, karmaşık aile bağları arasında İngiliz tahtı için yarışan iki kraliçenin hikayesini anlatıyor.


Josie Rourke tarafından yönetilen ve 1500'lü yıllarda geçen Mary Queen of Scots, birbirleriyle kuzen olan iki ülkenin hükümdarlarının gerçek hikayesine dayanmaktadır. İki kraliçe de İngiliz tacını hak eden gerçek mirasçı olduğuna inanır. Ronan, İngiliz monarşisini devirmek için uğraşan İskoç kraliçesi Mary'i canlandırırken, Robbie İngiliz tahtını ve kendi yerini korumak için savaşan 1. Elizabeth'i oyunuyor. Düzenlediği darbe girişminden sonra, İskoç Kraliçesi Mary hapishanede birkaç yıl hapis cezasına çarptırıldı ve sonunda infaz edildi. Tim Bevan, Eric Fellner ve Debra Hayward'ın yapımcılığı üstlendiği tarihi film 1 Şubat 2019'da vizyonda olacak.

 

Filmin çekimleri ise enteresan bir olaya sahne oldu. Rollerini hakkıyla canlandırabilmek için çekimler boyunca birbirlerini görmeme kararı alan Ronan ve Robbie birlikte çektikleri ilk sahnede sarılarak ağlamaya başladılar. Robbie'nin setteki son günü ve Ronan'ın da ilk günü olması sebebiyle zaten duygusal ve heyecanlı olan set ortamı, iki oyuncunun karşılıklı duygusallığı nedeniyle iyice karışmış. Yine de hem yönetmen, hem de oyuncular bu tarz bir duygu patlamasının filmin hikayesi açısından önemli olduğunu düşünüyorlar.

 

Filmde ayrıca Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant ve Guy Pearce yer alıyor. Beau Willimon, senaryoyu John Guy'ın Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart isimli biyografik kitabına dayanarak uyarladı.