Jeremy Slater Stephen King Romanı 'The Tommyknockers'ı Uyarlayacak

17.08.2018 14:36
Jeremy Slater Stephen King Romanı 'The Tommyknockers'ı Uyarlayacak

Universal Pictures, ünlü senarist Jeremy Slater'la ilk kez 1987 yılında yayınlanan Stephen King romanı The Tommyknockers'ı filme uyarlaması için anlaştı.


King'in yeni uyarlamasının yapımcılığı The Nun, Annabelle: Creation ve It gibi korku filmlerinin arkasındaki isimler James Wan, Michael Clear ve Roy Lee tarafından yapılıyor. The Tommyknockers, uzun süredir gömülü olan uzaylı bir nesnenin keşfine odaklanıyor. Bu nesnenin varlığının korkunç sonuçları, Haven'daki Maine kasabasının sakinleri üzerinde büyük etkiler yaratır. Bazı insanlar şiddet eylemlerine yönelir ve bazıları da yok olurken; neredeyse herkesin hayatı daha da kötüye gider. Slater daha önce Fox kanalı için The Exorcist filmini TV'ye uyarlamış, 2015 yapımı Fantastic Four ve Lazarus Effect filmlerini kaleme almıştı. The Tommyknockers, daha önce NYPD Blue ile ünlü olan Jimmy Smits'in rol aldığı, 1993 yapımı bir mini diziye de uyarlanmıştı.

 

Stephen King uyarlamaları beyaz perdede büyük hit olabilir. Fakat bazen de izleyici tarafından pek tutulmuyor. It filmi geçtiğimiz yıl izleyici tarafından büyük ilgi görmüştü, ancak geçen yaz vizyona giren The Dark Tower Box Office'te gerçek bir hezimet yaşadı. King'in The Green Mile ya da The Shawshank Redemption gibi sevilen uyarlamaları akıllara kazınsa da, geçmişte Needful Things gibi başarısız uyarlamalara da imza atıldı. Bu nedenle, şu an popüler olan Stephen King uyarlamaları furyasının altından hangi yapımların başarıyla çıkacağı belirsiz. Yine de korku filmlerinin aranan ismi James Wan'ın arkasında olduğu The Tommyknockers, beyaz perde başarı vaadediyor.