John Lithgow Yeni Filminde Fox News'un Haber Editörü Roger Ailes'ı Canlandıracak

23.08.2018 23:32
John Lithgow Yeni Filminde Fox News'un Haber Editörü Roger Ailes'ı Canlandıracak

John Lithgow, Annapurna’nın yeni filminde kariyerini sona erdiren cinsel taciz skandalından önce ülkenin siyasi çalkantılarını ustaca kullanarak, kablolu TV'de haberciliğin zirvesine çıkan Fox Haber Müdürü Roger Ailes’ı canlandıracak.


Tony ve Emmy ödüllü Lithgow, yeni filminde Nicole Kidman, Margot Robbie ve Charlize Theron gibi ünlü yıldızların yer aldığı bir kadroya katılıyor. Şu anda ismi belli olmayan film, Ailes'in çöküşüne odaklanıyor ve haber baronunu iktidardan düşürmek için sektördeki cinsiyetçilik kültürünü alaşağı eden bir grup kadın çalışan üzerinden anlatılıyor. Kidman, Temmuz 2016'da Ailes'a taciz nedeniyle dava açan Fox News muhabiri Gretchen Carlson'ı oynayacak. Charlize Theron, kendi taciz hikayesini halkla paylaşarak gidişata dur diyen Megyn Kelly'e hayat verecek ve Robbie'nin karakterini de Fox News'un kurgusal bir yapımcısı rolünde göreceğiz. Ailes, Carlson'ın davasının birkaç hafta ardından Fox News'tan kovuldu ve başka kadınlar da daha sonra benzer cinsel taciz iddialarıyla ortaya çıktı. Ailes yaşananların ardından bir yıl geçmişken, 77 yaşında hayatını kaybetti. 

 

Filmin senaryosunu The Big Short'la Oscar ödülü kazanan Charles Randolph yazdı. Trumbo'nun yönetmeni Jay Roach ise yönetmenlik koltuğunda oturuyor. Bu, Ailes ile ilgili yakın zamanda çıkması beklenen tek proje değil. Russell Crowe, Gabriel Sherman'ın “The Loudest Voice the the Room” adlı kitabının Showtime dizisi uyarlamasında aynı rolü canlandıracak. Mini dizi, Ailes'in kariyeri ve yaşam öyküsüne daha çok odaklanırken, Annapurna filmi Ailes'ı değil, kadınların yaşadıklarını konu alıyor. Lithgow son zamanlarda Netflix dizi The Crown'daki Winston Churchill rolüyle  Emmy ödülü kazanmıştı.