Henry Cavill Superman Rolünden Ayrılıyor

12.09.2018 20:06
Henry Cavill Superman Rolünden Ayrılıyor

Superman'in 'Shazam' filminde bir cameo ile dönmesi beklenirken Cavill'in takviminin doluluğu, stüdyo ve oyuncu arasındaki ipleri kopma noktasına getirdi.


DC Sinematik Evreni, Superman'ini kaybediyor gibi görünüyor. Şimdiye kadar üç filmde Superman rolüyle karşımıza çıkan Henry Cavill, Warner Bros.'la yollarını ayırıyor.. 2013'te ilk kez Man of Steel ile kırmızı pelerinini giyen, daha sonra 2016'da Batman v. Superman ve ardından geçen yılki Justice League'de rol alan İngiliz aktörü bundan sonra Superman olarak göremeyebiliriz. Warner Bros., yakın zamanda Mission: Impossible - Fallout'ta rol alan ve Zachary Levi'nin başrolünde olduğu Shazam!'daki ​​Superman cameo'su ile filmde görünmesi planlanan Cavill'le bir anlaşmaya varmaya çalışıyordu. Ancak Cavill'in temsilcileri ve stüdyo arasındaki sözleşme görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı ve şimdilik potansiyel Superman filmleri için de kapılar kapanmış oldu.

 

Warner Bros. sözcüsü, yaptığı basın açıklamasında "Yaklaşan herhangi bir Superman filmi ile ilgili bir karar alınmadı. Henry Cavill'e her zaman büyük saygı duymuşuzdur ve iyi ilişkilerimiz değişmeden devam ediyor." dedi. Superman karakteriyle ilgili bu geri adımın, stüdyonun odağını bir başka süper kahramanın başlangıç ​​hikayesi olacak olan yeni Supergirl filmine kaydırmak istemesiyle ilgisi olduğu düşünülüyor. DC evrenine göre Superman olarak tanınan Kal-El'in, Supergirl filmi esnasında henüz çocuk yaşlarda olacağı göz önüne alındığında, Cavill'in DC'yle olan ilişkilerini askıya almak için stüdyonun yeterince nedeni olduğu anlaşılıyor.

 

Dahası stüdyonun önümüzdeki yıllar içinde yeni bir Superman filmi yapması zaten beklenmiyordu. Stüdyo içinden gelen bir açıklamada "Superman, James Bond gibidir. Belli bir sürenin ardından yerini yeni oyunculara bırakmak zorunda." sözleri yer almıştı. DC evreninde Ben Affleck'in de Batman rolüne yeni bir filmle dönmesi beklenmediği için, yeni oyuncuların eskilerinin yerlerini alacağı bir dönem geldiği söylenebilir. Cavill ve Warner Bros. un ayrılığı, tam da ünlü oyuncunun The Witcher dizisi için Netflix'le anlaşmasının ardından geldi. Fakat stüdyonun ilişkileri sürdürmeme kararının arkasında sadece Cavill'in yoğun programı değil, ayrıca Superman'li filmlerin beklenen başarıya ulaşmaması da bulunuyor. 

 

Affleck ve Cavill'in ayrılıklarına rağmen, Adalet Ligi'nin diğer üyelerinin DC Evreni'ndeki devamlılığı konusunda bir sıkıntı yok. Gal Gadot, Kasım 2019'da vizyona girecek Wonder Woman 1984 ile geri dönüyor. Jason Momoa bu Aralık ayında solo bir Aquaman filminde görünecek ve Ezra Miller 2019 yılının başlarında çekimleri başlayacak olan Flash filminde rol alacak.