Coen Kardeşler'in Yeni Filmi 'The Ballad of Buster Scruggs'tan Altyazılı Fragman Geldi

12.09.2018 23:16

Coen Kardeşler'in Venedik'te ödül kazanan western filmi Netflix'e geliyor. Coen'lerin son vahşi batı filmi "True Grit", en iyi film de dahil olmak üzere on dalda Akademi Ödülü adaylığı kazanmıştı.

 

Joel ve Ethan Coen, son birkaç yıldır western türünde muazzam bir başarı elde etti. 2007 yapımı neo-western “No Country for Old Men” adlı filmleri, en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi uyarlanmış senaryo dalında Oscar kazanırken, daha geleneksel bir yapım olan “True Grit”, en iyi film de dahil olmak üzere 2011'de on etkileyici Oscar adaylığı kazandı. Coen'ler sıradaki filmleri “The Ballad of Buster Scruggs” ile yine aynı türde büyük başarı kazanacak gibi görünüyor. Başlangıçta bir mini dizi olarak duyurulan “Buster Scruggs”ın, 2018 Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma filmlerinden biri olduğu teyit edildiğinde, uzun metrajlı bir film olduğu da ortaya çıktı. Film altı farklı hikaye anlatıyor ve “O Brother, Where Art Thou?” yıldızı Tim Blake Nelson, Zoe Kazan, James Franco, Liam Neeson ve Tom Waits'in yer aldığı görkemli bir oyuncu kadrosuna sahip.

 

Coen kardeşlerin diğer western filmlerinin aksine, “Buster Scruggs”ta görüntü yönetmeni Roger Deakins yer almıyor. Yönetmenler, yeni Netflix filmi için “Inside Llewyn Davis”in görüntü yönetmeni Bruno Delbonnel ile yeniden bir araya geldi. Besteci Carter Burwell, prodüksiyon tasarımcısı Jess Gonchor ve kostüm tasarımcısı Mary Zophres gibi önceki filmlerde yer alan isimler yeni filmin ekibinde de bulunuyor. Film Venedik'te en iyi senaryo ödülünü kazandı. Netflix, “The Ballad of Buster Scruggs”ı 16 Kasım'da hem platform üzerinden, hem de sınırlı sayıdaki bazı sinema salonları aracılığıyla gösterime sokacak.