Loki ve Scarlet Witch Kendi Dizilerine Kavuşuyor

19.09.2018 06:11
Loki ve Scarlet Witch Kendi Dizilerine Kavuşuyor

Disney kendi yayın platformunu izleyicilerine sunmaya hazırlanırken, bir yandan da Marvel Sinematik Evreni'nin popüler karakterlerinin başrollerinde olduğu iddialı mini diziler için hazırlıklar yapıyor.


Bu mini dizilerin diğer Marvel dizilerinden önemli bir farkı var. Avengers filmlerindeki kahramanların ve kötülerin dizilerin başrollerinde oynaması bekleniyor ve başroller için ilk etapta Loki'yi canlandıran Tom Hiddleston ve Scarlet Witch rolüyle tanınan Elizabeth Olsen'ın isimleri geçiyor. Üstelik, stüdyonun içinden gelen bilgilere göre, yapım maliyetleri gizli tutulsa da dizilerin bütçelerinin diğer Marvel filmleriyle büyük ölçüde rekabet etmesi bekleniyor. Her bir dizinin altı ila sekiz bölüm içermesi planlanıyor. Dizilerde Ironman ya da Captain America gibi kendi filmleri olan bilindik kahramanların değil, daha ikinci planda kalan ama izleyici tarafından çok sevilen Marvel karakterlerinin odak noktasında olması planlanıyor. Marvel Stüdyoları dizilerin yapımcılığını üstlenecek ve MCU başkanı Kevin Feige, dizilerin geliştirme süreciyle bizzat ilgilenecek.

 

Netflix ve Amazon gibi şirketler kullanıcı tabanını büyütmeye devam ettikçe, Disney Hollywood'da yükselen yayın platformu devriminde bir duruş kazanmanın yolunu bulmaya çalışıyor. Şirket, platformda vereceği hizmetin detaylarını çok gizli tutuyor fakat Netflix'ten daha ucuz olacağını ve 2019'un sonlarında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Halihazırda platformda mümkün olduğunca yüksek kaliteli içerik sunabilmek için diğer platformlarla olan lisans anlaşmalarını gevşetmeye başladı. Bu da şirketin milyarlarca dolarlık karından vazgeçtiği anlamına geliyor. Ayrıca, “Jungle Book” yönetmeni Jon Favreau'nun dahil olduğu bir “Star Wars” projesi, “High School Musical” temalı bir dizi ve “Lady and the Tramp”ın live-action filmi gibi yüksek maliyetli ve ilgi çekici pek çok proje üzrinde çalışılıyor. 

 

Bu projelerle kıyaslanacak olursa yeni Marvel dizileri henüz ön gelişim aşamasında ve yazarların kim olacağı henüz bilinmiyor. Marvel TV Stüdyoları ve Disney, ABC'nin “Agents of S.H.I.E.L.D.” ve Netflix'in “Daredevil” dizilerinde aktif olarak çalıştı ancak kaynaklar bu dizilerin artık Marvel Studios markası altında değil Marvel TV markasının yapımları olarak yoluna devam edeceğini söylüyor.