Yeni James Bond Filmini Cary Joji Fukunaga Yönetecek

20.09.2018 15:43
Yeni James Bond Filmini Cary Joji Fukunaga Yönetecek

Cary Joji Fukunaga'nın yeni James Bond filmini yöneteceği açıklandı. 25'inci Bond filminin çekimleri 4 Mart 2019'da, Londra'daki Pinewood Stüdyoları'nda başlayacak.


Film, vizyon tarihi hedefinden birkaç aylık bir sapmayla 14 Şubat 2020'de dünya çapında vizyona girecek. 2015 yılında çektiği savaş filmi “Beasts of No Nation” filmiyle izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Fukunaga, geçtiğimiz ay projeden ayrılan yönetmen Danny Boyle'un yerini alacak. Danny Boyle ayrılığın sebebini, yapımcılar Barbara Broccoli ve Michael G. Wilson ile filmde Bond'u canlandıracak olan Daniel Craig'le yaşadığı kreatif farklılıklar olarak açıklamıştı. Broccoli ve Wilson Twitter'da “Cary ile çalışmaktan çok memnunuz. Çok yönlülüğü ve yenilikçiliği onu bir sonraki James Bond serüvenimiz için mükemmel bir seçim haline getiriyor.” açıklamasını yaptı. 

 

Fukunaga, 2014'te “True Detective”in sekiz bölümlük ilk sezonunu yönetmiş ve suç serisine sinematik bir bakış atarak Emmy ödülü kazanmıştı. Yakın zamanda ise Emma Stone ve Jonah Hill'in başrollerinde yer aldığı Netflix dizisi “Maniac”ta yönetmenlik yaptı. Ayrıca, Mia Wasikowska ve Michael Fassbender ile birlikte 2011’de “Jane Eyre” filmini çekti. Yine de Fukunaga, Boyle’un yerine geçmesi beklenen adaylardan biri değildi. Beklentiler “American Animals” yönetmeni Bart Layton, “Star Trek” serisinin bir sonraki filmini yönetecek olan S.J. Clarkson ve “White Boy Rick”in yönetmeni Yann Demange arasında bir seçimin yapılacağı yönündeydi.

 

Boyle, “Trainspotting” senaristlerinden John Hodge'la birlikte senaryoyu yazmak ve filmi yönetmek için işe alınmıştı. Kendisinin ayrılığı MGM ve yapım şirketi Eon'u sadece yönetmen değil, senarist arayışına da çıkardı. Bond 25 filminin yeni senaristleri de kısa süre önce duyurulduğu üzere Neal Purvis ve Robert Wade oldu.