Disney'den Yeni Bir 'Lilo & Stitch' Filmi Geliyor

04.10.2018 23:27
Disney'den Yeni Bir 'Lilo & Stitch' Filmi Geliyor

“Aladdin”in live-action filmi üzerinde çalışmakta olan Dan Lin ve Jonathan Eirich, live-action ve CGI görüntülerden oluşan bir "Lilo & Stitch" filmi üzerinde de çalışmalara başladı. 

 

Stitch geri dönüyor! Walt Disney Feature Animation'ın 2002 yapımı animasyon filmi Lilo & Stitch, live-action versiyonuyla beyaz perdeye gelmeye hazırlanıyor. Stüdyo, yeni filmin senaryosunu yazması için korku filmleriyle tanınan Mike Van Waes'i işe aldı. Yapımcılığı ise, Disney'in zaten yakından tanıdığı, yüksek profilli Aladdin filminin yeniden çevriminin yapımcıları olan Dan Lin ve Jonathan Eirich yapacak. Orijinal film, daha sonra How to Train Your Dragon ile ünlenen Dean DeBlois ve Chris Sanders tarafından yazılıp yönetilmişti. Hawaii merkezli hikaye, Lilo adında yalnız bir kızın ve yıkıcı bir güce sahip olan Stitch isimli bir uzaylının arasındaki dostluğu konu alır. Modern gişe standartlarına göre büyük bir başarı elde etmemiş olsa da, Disney’in animasyon tarihinde saygın bir yeri olan filmin pek çok televizyon uyarlaması yapıldı ve video bölümleri yayınlandı.

 

Bir canlı live-action ve CGI hibridi olması amaçlanan yeni projenin; sinemalarda gösterim için mi, yoksa 2019'da lansmanını yapacak olan Disney'in yayın hizmeti için mi tasarlandığı bilinmiyor. Proje, Disney’in geçmişteki animasyon klasiklerini live-action filmler olarak yeniden beyaz perdeye taşıdığı başarılı stratejisinin şimdilik son halkası olacak. Cinderella, The Jungle Book, Beauty and the Beast ve Pete’s Dragon, bu türde çekilen ve çok beğenilen filmler olmuştu. Yakın gelecekte ise Dumbo, The Lion King ve Aladdin'i live-action olarak izleme fırsatı bulacağız. Aladdin, 24 Mayıs 2019’da vizyonda olacak. Will Smith’in Cin'i canlandıracağı filmi Guy Ritchie yönetiyor.