'Ölümcül Makineler'den Türkçe Dublajlı Yeni Bir Fragman Geldi

06.10.2018 23:49

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinin yapımcısı Peter Jackson’ın yapımcısı olduğu roman uyarlaması 'Ölümcül Makineler'den Türkçe dublajlı bir fragman yayınlandı.


Philip Reeve'in 2001 yılında yayınlanan Mortal Engines kitabı, döneminde okuyucuların yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı. Kitabın filme uyarlanacağıyla ilgili söylentiler ise uzun süredir devam etmekteydi. Oscarlı yönetmen ve yapımcı Peter Jackson, filmin yapımcılığını üstlenerek 2018 yılına "They Shall Not Grow Old" isimli Birinci Dünya Savaşı belgeseliyle birlikte bir yeni sinema eseri daha kazandırdı.

 

Dört romandan oluşan ve Türkçe'ye "Yürüyen Kentler" ismiyle çevrilen seri, steampunk bir kıyamet konseptini işliyor. İnanılmaz felaketleri atlatan dünya bir şekilde ayakta kalmayı başarır ancak yaşananlar şehirlerin bambaşka bir forma kavuşmasına sebep olur. Büyük savaşlar ve doğal afetler, şehirlerin sürekli hareket etmelerini gerektirmektedir. İnsanlığın varlığını sürdürmesi için her şehir yürüyen bir makineye dönüşür - özellikle de Londra bildiğimiz görüntüsünden çok uzaklaşmıştır. Fakat daha da ilginci büyük şehirlerin, güçsüz ve küçük şehirleri ele geçirmesidir. 14 Aralık'ta vizyona girecek filmin oyuncu kadrosunda Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan ve Stephen Lang yer alıyor. Yönetmenliğini Christian Rivers’ın üstlendiği filmin senaryosunu ise Fran WalshPhilippa Boyens ve Peter Jackson birlikte kaleme aldı.