55. Antalya Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

06.10.2018 23:54
55. Antalya Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

55. Uluslararası Antalya Film Festivali, 5 Ekim 2018 gecesi düzenlenen görkemli kapanış töreniyle sona erdi. 


Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 55'inci kez düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ödül töreni, Cam Piramit'te düzenlendi. 8'i uluslararası ve 2'si ulusal olmak üzere 10 filmin yarıştığı festivalde, "En İyi Film" ödülü, Jafar Panahi'nin yönettiği İran yapımı "Üç Yüz / Three Faces" filmine gitti. Ev hapsinde bulunan yönetmenin ödülünü kızı Solmaz Panahi aldı. Törende, "En İyi Yönetmen" ödülü ise "Bir Aile İşi / Shoplifters"ın yönetmeni Hirokazu Koreeda'ya verildi. Ödülü filmin başrol oyuncusu Lily Franky aldı.

 

Törene damgasını vuran bir başka isim ise İbrahim Tatlıses oldu. Festivalin "Onur Ödülü" sanatçı İbrahim Tatlıses'e verilirken, davete katılamayan Tatlıses adına ödülü kendisinin adına Yavuz Bingöl aldı. İbrahim Tatlıses sinevizyonda gösterilen mesajında, "Aranızda olamadığım için çok üzgünüm. Orada olmak isterim ama olamadık. Beni lütfen affedin. Sizleri çok seviyorum. Sinemayı çok seviyorum, sinema adamıyım ben. Sinema emekçilerine, sinema yönetmenlerine çok teşekkür ediyorum, saygılarımı iletiyorum." ifadelerini kullandı.

 

Ünlü Hollywood yıldızı Eric Roberts'ın Onur Ödülü, Cem Yılmaz'ın ise Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü aldığı festival, Terry Gilliam'ın beklenen filmi The Man Who Killed Don Quixote ile kapanışını yaptı. 


En İyi Film: Üç Hayat

En İyi Yönetmen: Hirokazu Koreeda (Shoplifters)

En İyi Kadın Oyuncu: Samal Yeslyamova (Ayka)

En İyi Erkek Oyuncu: Zain Al Rafeea (Capharnaüm)

Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü: Olcay Oğuz (Çınar - Görüntü Yönetmeni)

Jüri Özel Ödülü: Kailash

Dr. Avni Tolunay İzleyici Ödülü: Birds of Passage

Genç Jüri En İyi Film Ödülü: Capharnaüm