Steven Soderbergh, Netflix İçin Bir Panama Belgeleri Filmi Çekiyor

09.10.2018 23:37
Steven Soderbergh, Netflix İçin Bir Panama Belgeleri Filmi Çekiyor

Netflix'in yayınlayacağı yeni Steven Soderbergh filmi ‘The Laundromat’in kadrosunda David Schwimmer, Meryl Streep ve daha pek çok yıldız isim yer alıyor.


“Netflix Orijinal Filmi” ifadesi, bir yıl öncesine göre biraz daha farklı bir şey ifade etmeye başladı. Yayın hizmetinin orijinal film içeriği şimdiye kadar büyük ölçüde, zayıf yapımlardan ibaret (birkaç istisna hariç) olmuştur. Fakat bu durum hızla değişiyor. Şirket bu sene Alfonso Cuaron'un ödüllü filmi Roma'yı, efsanevi bir Orson Welles projesini ve büyük alkış toplayan romantik komedilerini art arda duyurdu. Şimdi ise yıldız bir oyuncu kadrosuna sahip olan yeni Steven Soderbergh draması için hazırlıklar başladı.

 

Soderbergh’in "The Laundromat" isimli filmi, bu yılın başlarında Cannes’da duyurulmuştu. Film, tarihin en büyük veri sızıntısı olan Panama Belgeleri skandalını konu alıyor. "The Laundromat", bir başka yeni sipariş olan "High Flying Bird" isimli basketbol filmi ile birlikte Netflix'teki ikinci Soderbergh filmi olacak. Film şimdiden Netflix markasını daha da güçlendirecek yüksek profilli bir projeye benziyor. Oyuncular arasında Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, Riley Keough, David Schwimmer ve Will Forte bulunuyor.

 

Soderbergh projede Contagion ve Side Effects senaristi Scott Z. Burns’le bir kez daha iş birliği yapacak. Senaryo, Jake Bernstein’ın 2017 tarihli "Secrecy World: Inside the Panama Papers Investigation of Illicit Money Networks and the Global Elite" isimli kitabına dayanıyor. 2015 yılında, offshore hukuk firması Mossack Fonseca'ya ait olduğu belirtilen anonim bir kaynaktan on bir buçuk milyon belge sızdırıldı. Bu belgeler para aklama, amborgoları delme ve vergi kaçırma gibi yasadışı mali faaliyetleri ortaya çıkarıyordu ve belgelerde geçen isimler arasında Jackie Chan ve Donald Trump gibi ünlü isimler yer alıyordu. Çekimlerinin bu sonbaharda başlaması beklenen filmin 2020 yılında platform üzerinden yayınlanacağı söyleniyor.