Luca Guadagnino Bob Dylan'ın Albümü ‘Blood on the Tracks’i Filme Çekecek

10.10.2018 23:46
Luca Guadagnino Bob Dylan'ın Albümü ‘Blood on the Tracks’i Filme Çekecek

Bob Dylan’ın “Blood on the Tracks” adlı albümü, “Call Me By Your Name” filminin yönetmeni Luca Guadagnino tarafından beyaz perdeye taşınacak.


Oscar adayı İtalyan yönetmen, Dylan'ın 1975 tarihli albümünden esinlendiği yeni filminde bir kez daha RT Features ile iş birliği yapacak. Richard LaGravenese'nin kaleme aldığı senaryo, Guadagnino'yla birlikte yapımcılığı üstlenen Rodrigo Teixeira'nın bir fikrinden ilham almış. 70’lerde geçecek film, albümdeki aşk ve kayıp temalarını işleyecek. RT’den Sophie Mas ve Lourenço Sant ’Anna da, Marco Morabito’yla birlikte yürütücü yapımcı kadrosunda yer alıyor. “Blood on the Tracks”, Dylan'ın Columbia Records tarafından yayınlanan ve en büyüklerden biri olarak kabul edilen 15. stüdyo albümü. Rolling Stone dergisi tarafından tüm zamanların en büyük 16. albümü olarak kabul edilmiş ve “Tangled Up in Blue”, “Simple Twist of Fate” ve “Shelter from the Storm” gibi şarkılarla platin plak kazanmıştır.

 

Teixeira, “Bu projeyi hayata geçirmek hayallerimden biriydi. Bob Dylan’ın çalışmasına doğru yolu bulmak için çok uzun bir süre çalıştık. Luca ve Richard gibi isimlerle birlikte çalışabilmek büyük ayrıcalık.” yorumunu yaptı. Guadagnino, kısa süre önce Dario Argento'nun klasik filmi Suspiria'nın yeniden çevrimini yönetmişti. Filmin başrollerini Dakota Johnson ve Tilda Swinton paylaştı ve dünya prömiyeri Venedik Film Festivali'nde gerçekleşti. Senarist LaGravenese ise 11 dalda Primetime Emmy Ödülü kazanan “Behind the Candelabra”yı yazmış ve “The Fisher King” ile En İyi Senaryo dalında Oscar adayı olmuştu.