Yeni Bir Amy Winehouse Filmi Geliyor!

10.10.2018 23:52
Yeni Bir Amy Winehouse Filmi Geliyor!

Amy Winehouse'un hayatını konu alacak yeni bir biyografik filmin çekimlerine 2019 yılında başlanacak. 2011 yılında hayatını kaybeden ünlü şarkıcının ailesi, bu filmde farklı bir Amy portresi çizmek istiyor.


Amy Winehouse'un yaşam öyküsü tıpkı bir Hollywood filmini andırıyor. Mütevazi bir hayattan dünya çapında tanınan bir şarkıcı olmaya uzanan hikayesi ve daha sonra trajik bir şekilde 27 yaşında hayatını kaybetmesi hayranlarının içine işlemiş ve 2015 yapımı Asif Kapadia filmi "Amy"e de ilham vermişti. Beş Grammy ödüllü bu talihsiz kadının hayatının bir kere daha filme aktarılmak istenmesi çok da büyük bir sürpriz olmadı. Winehouse'un ailesi milyonlarca sterlinlik bir biyografik film anlaşmasına imza attı. Filmin yönetmenliğini ise yapımcı kimliğiyle tanınan Alison Owen yapacak. 

 

Asif Kapadia’nın yönetmenliğini yaptığı ve Cannes'da prömiyer yapan Amy belgeseli, yayınlandığı dönemde ünlü müzisyenin ailesinden çok ağır eleştiriler almıştı. Şarkıcının babası Mitch Winehouse, verdiği bir röportajda belgeselin çarpıtılmış bir hikayeyi anlattığını söyleyemiş ve film hakkında konuşmama kararı almıştı. Yeni film ise Amy’nin çocukluğunu, müzik hayatındaki ilerlemeyi, şöhrete adım adım yaklaşmasını ve nihayetinde genç yaştaki ölümünü konu alacak. Filmin senaryosu 2005 yapımı "Kinky Boots" ve "It’s A Boy Girl Thing" gibi komedi filmlerinin senaryolarını da kaleme alan Geoff Deane tarafından yazılacak. Filmde Amy'i canlandıracak isim ise henüz belli olmadı. Mitch Winehouse, bu konuda “Lady Gaga olmayacak, bizim konuştuğumuz şekilde İngilizce konuşmuyor. Ben genç, henüz tanınmayan ve Amy’ye benzeyen bir oyuncunun onu canlandırmasını isterim.” yorumunu yaptı.

 

Mitch Winehouse, Londra'da gerçekleşen Amy Winehouse Vakfı'nın galasında “Bu proje bizim yüzde yüz gerçekleştirmek istediğimiz bir işti. İstediğimiz şey Amy’nin komik, parlak, etkileyici ve bazen de korkunç olan kişiliğini yansıtmak. Ben onun babasıyım, bu filmi benim yapmamın pek de anlamı yok ama doğru insanların bunu yapmasını sağlamak benim için çok önemli ve bunu yapacağız.” açıklamasında bulundu. Yeni Amy filmiyle ilgili haber, Winehouse ailesinin, gençleri alkol ve uyuşturucudan uzak tutmaya çalışan vakıfları için fon toplamak amacıyla Amy'nin bir hologramının turneye çıkacağını duyurmasından birkaç gün sonra geldi. Yani çok yakında Amy Winehouse'un hologramını sahnelerde şarkı söylerken görebiliriz!