Wachowski Kardeşler Sektörden Çekiliyor Mu?

25.10.2018 22:11
Wachowski Kardeşler Sektörden Çekiliyor Mu?

"Matrix" serisi, "Cloud Atlas" ve "Jupiter Ascending" gibi imza filmlerle tanınan Wachowski Kardeşler yapım şirketlerini kapattı. Ellerinde hiç yeni iş olmadığını söyleyen Wachowskiler'in sinemaya veda edip etmedikleri merak ediliyor.


Wachowski Kardeşler, şu anda geliştirmekte oldukları hiçbir proje olmaması nedeniyle Şikago'daki prodüksiyon ofislerini kapattı. En son Netflix dizisi "Sense8" ile Şikago ofislerinde çalışmayı sürdüren ünlü yönetmen ve yapımcı ikilisi, platformun diziyi iptalinden sonra yeni bir proje üretmedi. Lana ve Lilly Wachowski on yılı aşkın süredir çalıştıkları ofislerinde “Speed Racer” (2008), “Cloud Atlas” (2012), “Jupiter Ascending” (2015), ve “Sense8” (2015-18) projelerini hayata geçirmişlerdi.

 

Çekimlerini çokça Berlin ve çevresinde yapmayı seçen yönetmen kardeşler, yine de ofislerinin kendileri için "hayallerindeki yuva" olduğunu sıkça dile getirmişti. Lana Wachowski'nin eşi Karin Wachowski ofisin 5 milyon dolar gibi "bedelinin altında" bir fiyatla satılığa çıktığını açıkladı. 21.500 metrekarelik ofis, 36 kişilik sinema salonu, konferans salonları, masaj odası, mutfak ve kapalı basketbol spor salonunu içeriyor. 

 

Sinema sektöründeki ilk yıllarında Wachowski Biraderler olarak tanınan yönetmenler, art arda geçirdikleri cinsiyet değiştirme operasyonlarının ardından Hollywood'un değişen ilgisiyle karşılaşmışlardı. Kariyerlerinin her döneminde filmlerinde yer verdikleri eşcinsellik vurguları, "Sense8" ile iyice LGBT temasına dönüşünce, hem hayranlardan hem de sektör içinden çok fazla eleştiri aldılar. Bugün verilen ofis kapatma kararı ve buna neden olan yaratıcılık sıkıntılarına sebep olarak yönetmenlerin cinsel kimlikleriyle ilgili medyada ağır eleştiriler almaları gösteriliyor.