Jean-Marc Vallée, John Lennon ve Yoko Ono'yu Konu Alan Bir Film Çekecek

27.10.2018 22:36
Jean-Marc Vallée, John Lennon ve Yoko Ono'yu Konu Alan Bir Film Çekecek

Universal Pictures, John Lennon ve Yoko Ono arasındaki destansı aşk hikâyesini konu alan bir film için hazırlıklara başladı. Filmin yönetmenliğini Big Little Lies ve Sharp Objects gibi dizilerin yönetmen koltuğunda oturan Kanadalı yönetmen Jean-Marc Vallée yapacak.


Michael De Luca Productions ve Immersive Pictures'ın yapımcılığını yapacağı filmin senaryosunu Anthony McCarten yazacak. McCarten, yakında vizyona girecek olan Freddie Mercury filmi Bohemian Rhapsody, Darkest Hour ve Theory Of Everything gibi filmlerin de senaryosunu yazan başarılı bir isim. Yoko Ono; Michael De Luca, Immersive’den Josh Bratman ve Anthony McCarten'la birlikte filmin yapımcı kadrosunda yer alıyor. De Luca bu iş birliğiyle ilgili olarak, "Müzik için bir anlaşma daha yapmamız gerekecek ama Yoko bizimle projede çalıştığı için eve ve şarkı arşivine erişebileceğiz. John’un şarkılarını hep dinlerdim ama filmi geliştirirken müziğin duygusal etkilerinin ve onların mirasının benim üzerimde ne kadar etkisi olduğunun farkına vardım." yorumunu yaptı.

 

Jean-Marc Vallée, Danny Boyle'un ayrılığının ardından Bond 25 için son listede adı geçen yönetmenlerden biriydi ancak Lennon & Ono projesi, kendisini başka bir film için yönetmenlik koltuğuna oturmaktan alıkoymuş. Ono ve Lennon ilk olarak 60'ların sonlarında, Ono'nun gelecek vaat eden bir sanatçı olduğu ve Lennon'un dünyanın en büyük müzik yıldızlarından biri olduğu dönemlerde bir araya geldi. Lennon, Beatles ayrılığından sonra yükselen bir solo kariyere geçiş yaparken, Yoko Ono bu ayrılığın nedenlerinden biri olarak görüldü. İkili birlikte Vietnam Savaşı'na karşı barışı savunan meşhur aktivistler haline geldi. İlişkilerinde kısa dönemli ayrılıklar yaşasalar da, Lennon'un 1980 yılında kurban gittiği cinayete dek beraberlikleri sürdü. Ono, bu süre boyunca Lennon'un sanatı ve mal varlığı üzerinde tartışmasız bir söz hakkına sahipti. Film, Ono ve Lennon'un ilginç aşk ve iş ilişkisine odaklanacak. Çekimlerin başlangıç tarihi ve başrollerde yer alacak oyuncularla ilgili şimdilik bir bilgi paylaşılmadı.