Emma Thompson HBO ve BBC'nin Yeni Dizisi ‘Years & Years’ın Yıldızı Olacak

29.10.2018 15:57
Emma Thompson HBO ve BBC'nin Yeni Dizisi ‘Years & Years’ın Yıldızı Olacak

Emma Thompson, “Doctor Who” ve “Queer as Folk” gibi yapımların senaristi olan Russell T. Davies'in yeni mini dizisi “Years & Years”da karizmatik ve medyatik bir politikacıyı canlandıracak.

 

Mini dizi İngiltere’de BBC’de, ABD’de HBO’da ve Fransa’da Canal Plus’ta üç kanalın ortak yapımcılığında yayınlanacak. Hikaye, politik istikrarsızlık, teknolojik ilerlemeler ve değişen bir ekonominin hayatı zorlaştırdığı 2019 yılından başlayarak, 15 yıldan uzun bir süre boyunca bir İngiliz ailesi olan Lyons'ı takip edecek. Yapımcılar, “Bu sıradan ailenin dünyayı değiştirip değiştiremeyeceğini öğreneceğiz.” açıklamasını yaptılar. “Saving Mr. Banks” ile tanıdığımız Thompson, tartışmalı görüşleri ülkeyi bölen, eskinin magazin figürü, bugünün ise politikacısı olan Vivienne Rook'u canlandıracak. Filmde Rory Kinnear finans danışmanı ve ailenin barışı koruma görevlisi Stephen Lyons olarak rol alıyor. Kendisi, hırslı bir muhasebeci olan ve T’Nia Miller tarafından canlandırılan Celeste ile evlidir. Kadroda Russell Tovey, Jessica Hynes, Ruth Madeley ve Anne Reid de yer alıyor.

 

Manchester, İngiltere'de çekimleri devam eden dizinin yönetmen koltuğunda “Boardwalk Empire”ın yönetmeni Simon Cellan Jones oturuyor. Davies diziyle ilgili olarak, “Dizinin kadrosu, Jodie Whittaker'ı Doctor Who rolü için getiren casting direktörü Andy Pryor tarafından oluşturulan bir rüya takımı oldu.” dedi. “Bu yüzden çok şanslıyım ve çekimlere başlamak için çok heyecanlıyım.”. Senaryosu Davies tarafından yazılacak altı bölümlük dizinin önümüzdeki sene ekranlarda olması bekleniyor.