Lucasfilm, Boba Fett Filmi Projesinin İptal Olduğunu Açıkladı

31.10.2018 23:16
Lucasfilm, Boba Fett Filmi Projesinin İptal Olduğunu Açıkladı

Çok, çok uzaklardaki galakside büyük bir sessizlik hakim. Normalde yılın bu zamanlarında vizyona girmesi beklenen Star Wars projeleri bir bir iptal edilmiş ya da ertelenmişken, yeni bir iptal haberi ise "A Star Wars Story" filmlerinin sıradaki ayağı Boba Fett için geldi. Lucasfilm yöneticisi Kathleen Kennedy, projenin resmi olarak iptal edildiğini duyurdu.


"Star Wars: Episode IX", 2019'un sonlarına kadar vizyonda olmayacak. Şimdilik yayın tarihi belli olmayan TV projesi "The Mandalorian"ın ise yine önümüzdeki yıl Disney yayın platformunda yer alması bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda vizyona giren "Solo: A Star Wars Story" filminin gişede yaşadığı hezimet diğer spin-off'ların da ipini çekti. Rogue One ve Solo şimdilik gördüğümüz son Star Wars spin-off'ları olacak. "Black Panther"in Oscar etkinliğinde konuşan Kennedy, Boba Fett'i merkezine alan bir filmden tamamen vazgeçildiğini doğruladı.

 

Lucasfilm, Star Wars hikayelerini anlatan filmler için daha fazla plan yapmamaya karar verdiklerini, bunun yerine Star Wars: Episode IX'a dikkat çekmeyi ve Star Wars filmlerinin sonraki üçlemesi üzerinde çalışmak istediklerini daha önce duyurmuştu. Boba Fett ile birlikte iptal edilen Star Wars hikayeleri arasında Obi-Wan'ınki de var. Kısa zaman önce, "Logan" filminin yapımcısı James Mangold'un Boba Fett filmini yazıp yönetmesi için ön görüşmeler yapıldığı bildirilmişti, ancak bu da Solo'nun vizyondaki durumunu görmeden önceydi.

 

Yine de "Game of Thrones" dizisinin showrunnerlığını üstlenen DB Weiss ve David Benioff ikilisi yeni Star Wars filmlerini kaleme alacak ve bu filmlerin yapımcılığını üstlenecekler. Ayrıca Jon Favreau‘nun hazırladığı "The Mandalorian"ın çekimleri de sonbaharda başlanacak. JJ Abrams, dokuzuncu filmle üçlemeyi tamamladıktan sonra, Rian Johnson da yeni bir üçlemenin başına geçecek. Bu üçleme tamamen yeni karakterlerden oluşurken, çekimleri 2020 yılında başlayacak.

 

Star Wars evreni bir başka iyi haberi ise geçtiğimiz günlerde aldı. Serinin ikonik müziklerinin yaratıcısı John Williams, birkaç hafta önce aniden hastaneye kaldırılmasına neden olan hastalığını atlatmış gibi görünüyor. Hastalığının detayları hala bilinmese de, ünlü bestecinin kısa süre içinde taburcu olup Los Angeles'a dönmesi bekleniyor.