Animasyon Garfield Filmi Yönetmenini Buldu

13.11.2018 16:47
Animasyon Garfield Filmi Yönetmenini Buldu

Alcon Entertainment'ın animasyon “Garfield” projesinin yönetmen koltuğunda Mark Dindal oturacak.


Animasyon yapımlarla tanınan Dindal’in yönetmenlik yaptığı projeler arasında “The Emperor’s New Groove” ve “Chicken Little” yer alıyor. Garfield animasyonu Paul Kaplan ve Mark Torgove’un senaryosundan filme çekilecek. Filmin ön prodüksiyonu ise önümüzdeki ay Los Angeles'ta başlayacak. Alcon, 2016 yılında Garfield çizgi roman serisinin ve markasının yaratıcısı Jim Davis'den Garfield'ın film haklarını satın aldı. Davis filmde yürütücü yapımcı olacak. Yapım şirketi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, niyetlerinin tamamen CG animasyonlardan oluşan bir Garfield film serisi çekmek olduğunu duyurdu. Yani ilk filmin gişe başarısına bağlı olarak önümüzdeki yıllarda çok sayıda Garfield filmi izleyebilmemiz olası. “Angry Birds” yapımcısı John Cohen ve “Dolphin Tale 2” yapımcısı Steven P. Wegner projeyi Alcon'a getirdi. İkili Andrew Kosove ve Broderick Johnson ile birlikte yapımcılığı da üstlenecek. 

 

Fox, Breckin Meyer'in Jon Arbuckle ve Jennifer Love Hewitt'in Dr. Liz Wilson rolleriyle yer aldığı, Garfield'ı ise Bill Murray'in seslendirdiği Peter Hewitt filmi “Garfield: The Movie”yi 2004 yılında vizyona soktu. Film, Davis Entertainment tarafından yapılmış ve dünya çapında 200 milyon dolar hasılat elde etmişti. Bu filmi 2006 yılında “Garfield: A Tail of Two Kitties” devam filmi takip etti. Yönetmen Dindall, “Karikatür karakterlerine her zaman özel bir ilgim vardı. Garfield gibi klasik bir karaktere sahip bir film yapma fırsatını bulduğum için çok ayrıcalıklı ve heyecanlı hissediyorum.” yorumunu yaptı.

 

Garfield karikatür dünyasına 1978 yılında giriş yaptı. Karikatürler genelde alaycı ve tembel bir turuncu kedi olan Garfield'ın, sahibi Jon Arbuckle ve arkadaşı köpek Odie ile olan maceralarını konu alır. Garfield 2,580 bölüm boyunca gazete ve dergilerde yer aldı ve tahminen 260 milyon okuyucuyla buluştu. Garfield, şu anda dünyadaki en yaygın şirketleşmiş karikatür olma rekorunu da elinde tutuyor.