Alfonso Cuarón'un Netflix Filmi 'Roma' Türkiye'de Vizyona Girecek!

13.11.2018 18:30

Netflix daha önce yaptığı açıklamada üç yeni filminin vizyon gösterimi yaptıktan sonra platformda yayınlanmaya başlayacağını duyurmuştu. Bu filmlerden Roma, Netflix yayınından önce Amerika'da olduğu gibi Türkiye'de de vizyona girecek.


Online yayın platformu Netflix, geçtiğimiz yıllarda Cannes gibi büyük festivallerden "vizyon gösterimi yapmadığı" gerekçesiyle veto yemiş, bu durum da platform yöneticilerini yeni çözümler geliştirmeye itmişti. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamaya göre; platform, yapımcısı olduğu Alfonso Cuarón filmi 'Roma', Susanne Bier filmi 'Bird Box' ve Coen Kardeşler filmi 'The Ballad of Buster Scruggs'ı izleyicilere sunmadan önce sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime sokacak. Netflix'in ünlü yönetmenlerle çalıştığı ve sanatsal değerinin yüksek olduğuna inandığı bu filmlerden Roma'nın, Amerika'da olduğu gibi Türkiye'de de gösterime gireceği duyuruldu.

 

Oscar ödüllü yönetmen Alfonso Cuaron'un İspanyolca dilinde, siyah-beyaz çektiği ve orta sınıf bir ailenin evinde hizmetçilik yapan Cleo'yu merkezine alan film, Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapmış ve En İyi Film dalında Altın Aslan ödülü kazanmıştı. Netflix, sinemaseverlere ünlü yönetmenin son eserini 14 Aralık'ta vizyonda izleme fırsatını sunacak. Aynı tarihte platform yayınına da başlayacak olan filmin yılın en iyilerinden olduğu düşünülüyor.