Common ve Jonny Lee Miller, Ursula K. Le Guin Uyarlaması ‘Nine Lives’ın Başrollerini Paylaşacak

14.11.2018 23:31
Common ve Jonny Lee Miller, Ursula K. Le Guin Uyarlaması ‘Nine Lives’ın Başrollerini Paylaşacak

"Elementary" ve "Trainspotting"in yıldızı Jonny Lee Miller ile Oscar ve Grammy ödülü sahibi CommonUrsula K. Le Guin'in bilim kurgu öyküsü Nine Lives'den uyarlanacak filmin başrollerini paylaşacak. 


Dünya dışı sondajlar için bir ay üssü üzerinde geçen, kara komedi hikayesi, klonlama temasını ele alıyor ve kişinin kendisine ve ötekiye dair algısını masaya yatırıyor. Filmin çekimlerinin önümüzdeki yaz başlaması planlanıyor. Studio Ghibli'nin çektiği Tales From Earthsea de dahil olmak üzere bazı romanları şimdiye kadar beyaz perdeye uyarlanmış olsa da, Le Guin çalışmalarını filme uyarlama konusunda çok da istekli bir isim değildi. Ancak Ocak ayındaki ölümünden bu yana uyarlama için üzerinde çalışılan eserlerinin sayısı artıyor. Fresh Meat'in yazarı Tom Basden ve yönetmen Siri Rodnes, ünlü yazarın kısa romanı Nine Lives'in uyarlama senaryosuna imzalarını attılar. Yazarın 1969 yılında En İyi Novella dalında Nebula ödülüne aday gösterildiği hikayesi ilk olarak Playboy dergisinde yayınlanmıştır.

 

Le Guin, dünyanın önde gelen bilim kurgu ve fantazi yazarlarından biriydi. Aynı zamanda kar amacı gütmeyen yayın kuruluşu Library of America'nın eserlerini bastığı az sayıdaki yaşayan yazardan biriydi. Özellikle Yerdeniz serisi ve Karanlığın Sol Eli eserleriyle tanınan yazarın kitaplarından uyarlanacak The Telling ve Yerdeniz Öyküleri'nin de hali hazırda ön-prodüksiyon süreci devam ediyor.

 

Filmin başrol oyuncusu olacak olan Miller şu anda CBS için Elementary dizisinin yedinci sezonunu çekiyor. Ava Du Vernay'ın 2014 tarihli draması Selma'da John Legend ile En İyi Orijinal Şarkı Oscar ödülünü kazanan rapçi ve aktör Common, yakın zamanda The Hate U Give, Hunter Killer, Smallfoot ve çekimleri devam eden Eve gibi filmlerde rol aldı.