Peter Jackson'ın Birinci Dünya Savaşı Belgeseli 'They Shall Not Grow Old'un Fragmanı Çıktı

21.11.2018 19:05

Peter Jackson, Birinci Dünya Savaşı belgeseli They Shall Not Grow Old'da 100 yıl önce savaş sırasında çekilen BBC arşiv görüntülerini günümüzün son teknolojisini kullanarak restore etti. Prömiyerini geçen ay yapan filmden ilk fragman paylaşıldı.


Daha önce gördüğümüz ve siyah-beyaz görüntüleriyle artık çok uzaklarda kaldığı düşünülen Birinci Dünya Savaşı arşiv görüntülerinin aksine, Peter Jackson'ın yeni filmi They Shall Not Grow Old izleyicisine olabilecek en gerçekçi savaş görüntülerini sunuyor. Belgesel, ilk büyük savaşın sürükleyici ve acı verici hikayesini sunabilmek için o dönemde çekilen video görüntülerini ve 600 saatlik BBC arşiv ropörtajlarını kullanıyor.

 

The Lord of the Rings” ve “The Hobbit” üçlemelerinin Oscar ödüllü yönetmeni Peter Jackson'ın yönettiği They Shall Not Grow Old; 14-18 NOW Arts Program, Imperial War Museums ve BBC. Warner Bros. iş birliğiyle restore edildi ve filme çekildi. Filmin yapımcılığını Jackson ve Clare Olssen birlikte üstleniyor. 2D ve 3D formatlarında hazırlanan film, Amerika'da 17 ve 27 Aralık tarihlerinde gösterim yapacak.