Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (30 Kasım 2018)

30.11.2018 00:22

30 Kasım 2018 haftasında 2'si yerli toplam 7 film vizyona giriyor.


Hedefim Sensin

Zekeriya Taştan, İstanbul sokaklarında çiğ köfte satmaktadır. Çok geveze bir adam olduğu için sürekli yanlış zamanlarda yanlış şeyler söyleyerek başına iş açar. En sonunda da yine çenesini tutamaması nedeniyle iki mafya grubu arasında büyük bir savaşa neden olur ve can güvenliğini sağlamak için İstanbul'u terk etmek zorunda kalır. Kendisine kalacak yer olarak Gökçeada'yı seçer. İlk defa ayak bastığı Gökçeada da sadece kendisinin değil, ada sakinlerinden Hafize, Leyla ve Yarım Hasan'ın da hayatı tamamıyla değişir. Ata Demirer'in başrolünde olduğu yapımın kadrosunda Demet Akbağ, Gonca Vuslateri, İlker Aksum ve Erkan Can bulunuyor. Yönetmen koltuğunda ise komedi filmlerinin aranan ismi Kıvanç Baruönü oturuyor.


Örümcek Ağındaki Kız

2011 yapımı Ejderha Dövmeli Kız'ın devam filmi olan Örümcek Ağındaki Kız, merkezine Lisbeth Salander'i alarak geniş çaplı bir gizemin ortaya çıkmasını konu ediniyor. Birbirlerine zıt, ancak doğruları ortaya çıkarmak konusunda ısrarcı karakterlere sahip olan bilgisayar korsanı Lisbeth Salander ve gazeteci Mikael Blomkvist, kendilerini casuslar, siber suçlular ve yozlaşmış hükümet yetkililerinin oluşturduğu dev bir örümcek ağının ortasında bulurlar. Bu örümcek ağı, onları debelendikçe daha da fazla kuşatacaktır. İsveçli yazar Stieg Larsson'ın Millennium serisinden uyarlanan filmin başrollerini Claire Foy ve Sverrir Gudnason paylaşıyor.


Hindistan Eşkıyaları

Aamir KhanAmitabh Bachchan ve Fatima Sana Shaikh'ın başrollerinde yer aldığı yapım, 1795 yılında, Hint Yarımadası'nın Hindustan veya Hindostan olarak bilindiği yıllarda geçmektedir. Kral Mirza Sikander Baig, İngiliz komutan John Clive tarafından öldürülür. Krallığın sakinleri katledilir ve toprakları İngilizler tarafından istila edilir. Kralın hayatta kalan kızı Zafira Baig, General Khudabaksh tarafından büyütülür ve bir savaşçı olarak eğitilir. Khudabaksh, yıllar sonra İngiliz Doğu Hindistan Şirketi'ne ciddi saldırılarda bulunan bir haydut grubunu organize eder ve Hindistan sularında tehlike yaratmaya başlar. John Clive ise önemsiz bir haydut olan Firangi Mallah'ı haydut grubunun içine sızması ve kendilerine yapılan tehdidi engellemesi için işe alır. Ancak Firangi, bu süreçte gerçek kimliğinin farkına vararak kendine yeni bir yol çizecektir.


Yeşil Rehber

Amerikalı siyahilerin eşitlik mücadelesi verdiği 1960'lı yıllarda, Afrika kökenli piyanist Don Shirley, Güney eyaletlerinde bir turneye çıkmıştır. Ona bu tur boyunca bar fedaisi Tony Lip şoförlük yapacak ve gittiği her yerde eşlik edecektir. Afrika kökenlilerle ilgili birçok önyargısı olan, eğitimsiz ve şiddete meyilli, ancak iyi kalpli ve yürekli Tony ile karşılaştığı bütün ayrımcı tavırlara rağmen şiddetin hiçbir sorunu çözmeyeceğine yürekten inanmış Don arasında sıcak bir dostluk kurulacak, birlikte mücadele edip birlikte yeni şeyler öğreneceklerdir. Oscar için adı geçen yapımlardan biri olan Yeşil Rehber'in başrollerinde Mahershala Ali ve Viggo Mortensen bulunuyor.


Kötülük İçinde

Aesha Wadia, bir süreliğine derslerine odaklanabilmek için kafasının rahat olacağı ve annesinin ayarladığı şehir dışındaki bir eve yerleşir. Akşam vakti kapısına, onunla konuşmak istediğini söyleyen bir rahibe gelir. Gece ilerledikçe rahibenin korkutucu yüzü yavaş yavaş ortaya çıkar.


Borç

Eskişehir'de karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte yaşayan Tufan bir matbaada çalışmaktadır. Yalnız yaşayan komşuları Huriye bir gece aniden fenalaşır. Doktor, Huriye'nin bir süreliğine yalnız kalmaması gerektiğini söyleyince; Tufan, bakacak kimsesi olmayan Huriye'yi evinde misafir etmeye karar verir. Fakat bu kararının ardından yaşadığı bazı korku ve kaygıların sonucunda Tufan'ın yaptığı iyilik ve kişiliği büyük sınavlardan geçecektir. Vuslat Saraçoğlu'nun yönettiği Borç, 2018 İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale'ye layık görülmüştü.


Suçlu

Acil Yardım çağrı merkezinde çalışan polis memuru Asger Holm, sıradan bir gece vardiyasında olağanüstü bir telefon alır. Hattın diğer ucunda kaçırılan bir kadın vardır. Asger oturduğu santral odasından onu kurtarmak için zamanla yarışır. Bu zor işi üstlenmemesi gerektiğini söyleyen herkese inat, kadını evine sağ salim ulaştırmanın bir yolunu bulmaya çalışır. Danimarka'nın Oscar adayı olan film, 2018 Sundance Film Festivali'nde İzleyici Ödülü'nü kazandı.