Kate Winslet ve Saoirse Ronan Romantik Dönem Filmi 'Ammonite'in Başrollerini Paylaşacak

16.12.2018 22:00
Kate Winslet ve Saoirse Ronan Romantik Dönem Filmi 'Ammonite'in Başrollerini Paylaşacak

Kate Winslet ve Saoirse Ronan, fosil avcısı Mary Anning'in hayatından esinlenen “Ammonite” adlı tarihi filmin başrollerini paylaşacak.


Bağımsız filmin hikayesi 1840'ların İngiltere'sinde geçiyor. Paleontolog Mary Anning ve Londralı bir çocuk bakıcısı arasındaki ilişkiyi konu alacak olan filmin yönetmen koltuğuna Francis Lee oturuyor. Lee, eleştirmenlerce beğenilen ilk filmi “God’s Own Country”de yine bir eşcinsel hikayesini işlemiş ve 2017'de Sundance Film Festivali'nde prömiyer yapan bu filmiyle Dünya Sineması bölümünde Jüri Özel Ödülü'nü kazanmıştı. “Ammonite”ın yapımcılığı, daha önce “Widows”, “Lion” ve “The King’s Speech" filmlerinin de yapımcılığını yapmış olan Iain Canning ve Emile Sherman tarafından yapılıyor. Filmin çekimleri Mart ayında başlayacak.

 

Kate Winslet şimdiye kadar yedi kez Oscar ödülüne aday gösterildi ve Stephen Daldry'nin 2008 tarihli "The Reader" filmiyle bu ödülü kazandı. Ronan ise aynı şekide üç kez Oscar adaylığı bulunan bir isim. Kendisi son olarak "Lady Bird" ve “Mary Queen of Scots” filmlerinde yer aldı. “Ammonite”ın vizyon tarihi şimdilik bilinmiyor.