Tren Kalkıyor, Festival Başlıyor...

11.03.2009 14:21
Tren Kalkıyor, Festival Başlıyor...

Sinemalar.com’un internet sponsorluğunu üstlendiği 20. Ankara Uluslararası Film Festivali, 12 Mart Perşembe akşamı düzenlenecek açılış töreni ile başlıyor. 30 ülkeden 200’ü aşkın konuk, 213 film ve 45 video bu festivalde buluşuyor.

12 Mart sabahı festival konuklarını İstanbul’dan Ankara’ya taşıyacak Festival treni Haydarpaşa Garı’ndan Ankara’ya hareket edecek.

Festival treni saat 10:00’da kalkacak, 16:30’da Ankara garına varacak. Festival konukları akşam 19:30’dan itibaren Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda gerçekleştirilecek Açılış Töreni’ne katılacak.

Açılış Töreni

Festival Açılış Töreni; 12 Mart Perşembe günü, saat 19.30’da A.Ü. Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Janset ile Ruhi Sarı’nın sunacağı tören, açılış konuşmaları ve festival programının tanıtımının ardından Vakıf Onur Ödülleri’nin sunumuyla devam edecek.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Kitle İletişim Ödülü, ODTÜ GİSAM’a;  “Sanat Çınarı” ödülü Muammer Sun’a ; Festival’in kurucularından Aziz Nesin’in adını taşıyan Emek Ödülü ise, Macit Koper’e sunulacak.