Kevin Spacey Yargı Karşısına Çıkıyor

27.12.2018 15:44

Kevin Spacey, hakkındaki taciz iddialarına cevap verdiği tuhaf videosunun ardından gündeme oturdu. Ünlü oyuncu 2016'da eski bir haber spikerinin oğluna cinsel saldırıda bulunması nedeniyle hakim karşısına çıkacak.


Oscarlı yıldız Kevin Spacey, 7 Ocak'ta Nantucket Bölge Mahkemesi'nde 14 veya daha büyük yaşta bir kişiye cinsel saldırı ve şiddet suçlarından yargılanacak. Bölge Savcısı Michael O'Keefe tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 Aralık'ta bir duruşma yapılmış ve “Kevin Spacey olarak bilinen Kevin S. Fowler aleyhinde suç duyurusunda" bulunulmuş. Bostonlu bir gazeteci olan Heather Unruh, Spacey'yi geçen yıl, Nantucket'taki bir restoranda yaşı tutmayan oğluna içki satın alıp cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla suçluyor. Eğer mahkeme Spacey'yi suçlu bulursa beş senelik bir hapis cezası alacak.

 

Spacey, pazartesi günü “Let Me Be Frank” başlıklı tuhaf, üç dakikalık bir YouTube videosunda, House Of Cards karakteri Frank Underwood rolüyle kamerayla konuştu. Spacey taciz iddiaları gündeme gelmeden önce popüler Netflix dizisinin başrolünde yer alıyordu ancak altıncı ve final sezonu itibariyle diziden çıkarıldı. Spacey geçen yılki kovuluşunu takiben “House of Cards” dizisindeki karakterinin öldürmesi kararını videoda ele alıyor gibi görünüyor. Ayrıca, geçen yıl ortaya çıkan cinsel taciz iddialarına atıfta bulunuyor ve kariyerinin kanıtlara dayanmayan bu iddialar yüzünden dağıldığını ima ediyor. Videoda Spacey'i mutfak ortamında, Noel yemeği hazırlarken görüyoruz. 

 

Spacey, yedi milyonu aşkın kez izlenen videosunda yaptığı konuşmada "Bazıları her şeye inanıyor ve her şeyi itiraf etmemi duymak için büyük bir beklentiye girdiler. Her şeyin doğru olduğunu söylediğimi duymak için ölüp bitiyorlar. Hak ettiğimi almamı istiyorlar. Bu kolay olmaz mıydı? Her şey bu kadar basit olsaydı... Ama hem sen hem de ben o kadar basit olmadığını biliyoruz. Ne politikada, ne de hayatta… Sen kanıt olmadan en kötüsüne inanmazsın. Gerçekleri bilmeden yargıda bulunmak için acele edemezsin. Hayır, sen, sen… bundan daha zekisin.” sözlerine yer verdi.

 

Videoyla ilgili Netflix yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi. Fakat içeriden bazı kaynaklar platformun bu videoyla alakası olmadığını söylüyor. Ekim 2017'de, oyuncu Anthony Rapp, Spacey'i 1986'daki bir partide kendisini taciz etmekle suçlamıştı. Bunun ardından Spacey'nin Londra'daki Old Vic tiyatrosunun sanat yönetmeni olarak görev süresi boyunca uygunsuz cinsel davranışlarda bulunduğunu iddia eden 20 kişi daha ortaya çıktı. Spacey, kendisine yönelik altı farklı şikayette bulunulan Birleşik Krallık'ta da cezai soruşturma altında bulunuyor. Kendisinin son olarak rol aldığı Billionaire Boys Club filmi, ABD'de Ağustos ayında vizyona girdiğinde büyük hüsran yaşadı ve açılış gecesinde 126 dolarlık bir gelir elde ederek aktörün kariyerindeki en başarısız filmi oldu.