Obama 2018'in En İyi Filmlerini Seçti

04.01.2019 14:28
Obama 2018'in En İyi Filmlerini Seçti

2018'e veda etmiş olsak da geçtiğimiz sene boyunca vizyona giren filmler kolay kolay unutulacağa benzemiyor. Eski Amerikan Başkanı Barrack Obama da 2018'de kendisini en çok etkileyen filmlerden ufak bir liste yapmış.

 

Amerika'nın en sevilen başkanlarından biri olarak görev süresi boyunca pek çok insana ilham kaynağı olan Barack Obama, Oval Ofis'teki görevinden ayrılmış olsa da, en sevdiği filmler, müzikler ve kitapların yıl sonu listesini paylaşma görevini sürdürüyor. Obama önceki yıllarda da böyle listeler paylaşmış ve küçük bir gelenek başlatmıştı. Eski başkanın TV ve yayın platformlarının dizilerine de meraklı olduğu biliniyor ancak bu seneki liste dizileri içermedi. 

 

Obama sosyal medyada, “Bu listeler bana bir an durup geçtiğimiz seneyi en düşündürücü, en ilham verici ya da sadece sevdiğim kitaplar, filmler ve müzik aracılığıyla yansıtma fırsatı veriyor. Ayrıca bazıları çok bilinen, bazıları da daha önce hiç duymadığınız yetenekli yazarları, sanatçıları ve hikaye anlatıcılarını vurgulama şansı da buluyorum.” açıklamasıyla listelerini paylaştı. Film cephesinde Obama'nın favorileri “If Beale Street Could Talk”, “Blindspotting,” ve Spike Lee’nin “BlacKkKlansman”ı gibi Amerika'da ırkçılığı konu alan yapımlar oldu. Listede Güney Kore yapımı gerilim filmi “Burning” ve Cannes'da Altın Palmiye'yi kazanan Japon drama filmi “Shoplifters” gibi birçok yabancı film de yer alıyor. Obama'nın film listesinin tamamış aşağıdaki gibi:

 

Annihilation

Black Panther

BlacKkKlansman

Blindspotting

Burning

The Death of Stalin

Eighth Grade

If Beale Street Could Talk

Leave No Trace

Minding the Gap

The Rider

Roma

Shoplifters

Support the Girls

Won’t You Be My Neighbor