Gillian Anderson 'The Crown'ın Margaret Thatcher'ı Olacak

21.01.2019 00:58
Gillian Anderson 'The Crown'ın Margaret Thatcher'ı Olacak

"The Crown" dizisi zaman içinde atlamalar yaparken bazı yeni karakterlerle tanışıyoruz. Sevilen dizinin dördüncü sezonunda "Demir Leydi" rolüyle Gillian Anderson'u izleyeceğiz.


Netflix'in dönem draması "The Crown"da, artık orta yaşlarını sürdüren Kraliçe Elizabeth'i ve kraliyet ailesini izlerken, zamanda yapılan atlamalar nedeniyle yeni karakterlerle de tanışacağız. Gillian Anderson, dizinin dördüncü sezonunda İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'ı canlandırmak için anlaşmaya vardı. Anderson, John Lithgow’un Winston Churchill rolünü almasından sonra, politik bir figür rolünde “The Crown”a katılan en önemli isim ve yer aldığı dördüncü sezonun kraliyetin 80'li yıllarını anlatması bekleniyor.

 

Dizinin üçüncü sezonunun kadrosunda, önceki sezonlarda Claire Foy'un canlandırdığı Kraliçe Elizabeth rolünde Olivia Colman, Prens Philip rolünde Tobias Menzies, Prenses Margaret rolünde Helena Bonham Carter, Lord Snowden rolünde Ben Daniels ve Ana Kraliçe rolünü üstlenen Marion Bailey bulunuyor. Üçüncü sezon çekimlerini tamamlayan The Crown'ın prömiyer tarihi ise henüz bilinmiyor. Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki olgunluk çağını anlatacak olan dizinin yeni sezonunda Birleşik Krallık’ın 1960’lı ve 70'li yıllarındaki önemli gelişmeleri izleyeceğiz.

 

Muhafazakar Parti'nin adayı olan Thatcher, 1979 ile 1990 yılları arasında İngiltere'nin ilk kadın başbakanı olarak hizmet verdi. Dış politikadaki pek çok krizle başa çıkma yeteneğini sergilemesinin ardından “Demir Leydi” ünvanını kazandı. Kendisini canlandıracak Gillian Anderson ise “The X-Files” dizisindeki FBI ajanı Dana Scully rolüyle tanınıyor. Anderson, yeni Netflix dizilerinden “Sex Education”da da yer alıyor.