'Baby Driver' Yönetmeni Edgar Wright'ın Yeni Filmi Korku Türünde Olacak

21.01.2019 22:54
'Baby Driver' Yönetmeni Edgar Wright'ın Yeni Filmi Korku Türünde Olacak

Hot Fuzz, Shaun of the Dead ve Baby Driver filmlerinin yönetmeni Edgar Wright, Londra'da geçen bir korku filmi hazırlıklara başladı.


Korku türü bu aralar inanılmaz derecede verimli bir dönemden geçiyor. Luca Guadagnino, Ari Aster, John Krasinski ve tabii ki Jordan Peele gibi yönetmenler, son birkaç yıl boyunca dokunaklı, sanatsal ama özünde saf korkuyu içeren filmler çekti ve şimdi de bir başka sevilen yönetmen, korku sinemasına yeni bir eser kazandırmak üzere. Edgar Wright, verdiği bir röportajda bir sonraki filminin kadın başrollü bir psikolojik korku filmi olduğunu söyledi. Film, Londra'da geçecek ve yönetmenin ilham kaynakları arasında Nicolas Roeg’in 1973 tarihli klasiği Don’t Look Now ve Roman Polanski’nin 1965 yapımı filmi Repulsion bulunuyor. Bu filmlerin her ikisi de halüsinasyon ve gerçeklik arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran yapımlar. Wright’ın kendinden emin ve titiz bir yönetmen olarak ün kazandığı düşünülecek olursa, esinlendiği filmler kadar başarılı bir film çekmesi bekleniyor.

 

Wright verdiği röportajda, “Londra'nın merkezi hakkında bir film yapmadığımı fark ettim - özellikle Soho'da, yani son 25 yılda en fazla zaman geçirdiğim yerde. Hot Fuzz ve Shaun of the Dead ile yaşadığım yerler hakkında filmler yaptım. Bu film de içinde bulunduğum Londra ile ilgili." açıklamasını yaptı. 

 

Penny Dreadful ve Sam Mendes'in yeni filmi 1917'nin de senaristi olan Krysty Wilson-Cairns, senaryoyu Wright ile birlikte yazdı. İsmi henüz belli olmayan projenin bu yaz Londra’da çekilmesi bekleniyor. Bu projenin yanı sıra, yönetmen Baby Driver 2'nin senaryo taslağını hazırladığını da bildirdi. Devam filmi tamamen yeni karakterler içerecek ve hikayeyi daha da ileri bir noktaya taşıyacak. Yine de filmin çekileceğine dair henüz resmi bir duyuru yapılmadı.