Seri Katil Ted Bundy'nin Hayatını Konu Alan ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ın Fragmanı Çıktı

29.01.2019 02:59

Joe Berlinger'in korkunç seri katil Ted Bundy'yi farklı bir açıdan anlattığı yeni filmi, 26 Ocak'ta Sundance Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı ve büyük beğeni topladı.

 

Ted Bundy'nin işlediği korkunç suçlar sebebiyle idam edilmesinden bu yana otuz yıl geçti. Ancak fotojenik seri katilin çok daha karanlık ve daha korkunç tarafı, yönetmen Joe Berlinger sayesinde yeniden incelenerek aydınlatılacak. 24 Ocak'ta, yine Joe Berlinger'in yönettiği “Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes” belgeseli Netflix'te yayınlanmaya başladı. Katilin zihninin derinliklerine bir dalış yapan röportajların yanı sıra, vakalara bir şekilde dahil olan insanlarla günümüze yapılan görüşmeleri de içeren dört bölümlük belgesel, "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile"ı izlemeden önce izleyicileri konuya biraz hazırlayabilir.

 

Zac Efron ve Lily Collins'in başrol oynadığı "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile"da; Collins, Bundy’nin uzun zamandır sevgilisi olan Elizabeth Kloepfer’i canlandırıyor. Berlinger, filmin Bundy'yi veya eylemlerini yüceltmeyeceğine aksine suçlarına her iki taraftan, özellikle de Kloepfer’in bakış açısından bakacağına söz vermişti. Kloepfer, Bundy'nin suçlandığı cinayetleri işleyebildiğine uzun süre inanamadı ve film Bundy'nin genç kadının üzerinde çok uzun süredir devam ettirdiği manipülasyon ve kontrolü ortaya koydu.

 

Filmden gelen ilk fragmanda Bundy ve Kloepfer, 1969’da Seattle’daki bir barda tanışırlar. Bundy, gözlerini Kloepfer’den ayıramaz. Arkadaşları bu ilişkiyi tam olarak anlayamasalar da, ikisi arasında derin bir romantizm yaşanmaktadır. Ancak Bundy polis tarafından alındığında mutlu günler sona erer. Bundy'nin Kloepfer ve kızı ile yaşadığı sevgi dolu aile hayatı bir yanda, gazetelerin bahsettiği korkunç seri katilin yaptıkları ise diğer yandadır. Kloepfer kime inanacağını bilemez. Gazetelere mi yoksa sevdiği ve tanıdığı adama mı?

 

Sundance Film Festival'inde dünya prömiyerini yapan filmin kadrosunda Angela Sarafyan, Metallica grubunun vokalisti James Hetfield, Kaya Scodelario, John Malkovich, The Big Bang Theory'nin yıldızı Jim Parsons, Grace Victoria Cox, Alan B. Jones ve Jeffrey Donovan yer alıyor.