World War Z Hayranlarına Üzücü Haber

08.02.2019 12:24
World War Z Hayranlarına Üzücü Haber

2013 yılında vizyona giren ve büyük beğeni toplayan World War Z, birkaç yıldır devam filmi hazırlıklarıyla hayranlarını heycanlandırıyordu. Geçtiğimiz günlerde Paramount Stüdyoları'ndan bütçesel sıkıntılar nedeniyle projenin bir kez daha askıya alındığı açıklandı.

 

Brad Pitt'in başrolle birlikte yapımcılığını da üstlendiği ilk film klasik zombi filmlerinden ayrılarak seyirciyi daha vahşi ve daha hızlı zombilerle tanıştırmış, bol aksiyonlu sahneleri ve görsel efektleriyle oldukça başarılı bulunmuştu. Hem hikayenin bir nevi yarım kalması hem de dünya çapında $540 milyon dolarlık bir hasılat elde etmesi 2. filmin geleceğine dair olan umutları arttırmış ve devam projesi için Pitt ve Paramount kolları sıvamıştı.

 

J.A. Bayona  2016'da Jurassic World: Yıkılmış Krallık için World War Z 2'nin yönetmenliğinden ayrıldıktan sonra Pitt, dostlukları Fight Club'a dayanan David Fincher'ı sahneye çıkarmıştı.

 

Anlaşılan uzun uzadıya süren bu süreçte yönetmenin ve senaryonun sürekli yenilenmesi ve bu nedenle yeniden çekilen sahneler Paramount Stüdyoları tarafında bütçe sorunlarına yol açtı ve proje bir kez daha hayranlarını yarı yolda bırakarak askıya alındı.

 

World War Z, Max Brooks'un aynı isimli çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanmıştı.