Spike Lee’den, “Yeşil Rehber”in En İyi Film Oscar Ödülü’nü Almasına Tepki

25.02.2019 15:28
Spike Lee’den, “Yeşil Rehber”in En İyi Film Oscar Ödülü’nü Almasına Tepki

Herkes “Yeşil Rehber (Green Book)”in kazanmasından memnun olmadı ama, bir başka en iyi film adayı “BlackKklansman”ın senaristi ve yönetmeni Spike Lee, kazananın duyurulmasının ardından, gözle görülür bir şekilde üzüntüsünü belirtti ve konuşmalar yapılırken salonu terketmeye çalıştı.


Sunum yapan Julia Roberts, “Yeşil Kitap” ı En İyi Film olarak ilan ettikten sonra AP muhabiri Andrew Dalton, Lee'nin Dolby Tiyatrosunu terketmeye kalkışmadan önce, kollarını öfkeyle salladığını fark eden birkaç gazeteciden biri olduğunu belirtmiştir. Ancak, ayrılmadan önce kapıda durdurularak ve konuşmalar bitene kadar yerine oturması rica edildi.

 

En iyi film dalında aday olup, ödülü  “Yeşil Rehber (Green Book)” e kaptıran BlacKkKlansman ise törenden eli boş dönmeyerek,  En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü’ne layık görüldü. Karanlıkla Karşı Karşıya(BlackKklansman), 91. Akademi Ödül Töreni’nde, en iyi film, en iyi yardımcı erkek oyuncu (Adam Driver), en iyi yönetmen(Spike Lee) dallarında da adaylıkları bulunuyordu.

 

Spike Lee’nin yazıp, yönettiği, Ron Stallworth'ün yazdığı aynı adlı otobiyografik romandan uyarlanan, Karanlıkla Karşı Karşıya(BlackKklansman)’ın konusu ise, Oscar kazananı Yeşil Rehber (Green Book)’e biraz yakın diyebileceğimiz bir konu…

 

Karanlıkla Karşı Karşıya(BlackKklansman) 1970'lerde, siyahi hareketle birlikte ırkçılığın da güçlü olduğu yıllarda Afrika kökenli Ron Stallworth (John David Washington), Colorado Springs polisindeki ilk siyahi memur olmayı başarmasının öyküsünü anlatıyor. Henüz bir çaylak olmasına rağmen, çok zorlu bir göreve girişen Afrika kökenli Ron Stallworth (John David Washington),  beyaz ırk üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütünün liderlerinden David Duke (Topher Grace) ile telefonla iletişime geçerek örgüte sızmayı başarır. Ancak örgütte yükselmek için yüz yüze görüşülmesi gereken durumlarda "beyaz" bir Ron Stallworth'e ihtiyaç ortaya çıkar, bu görev için de Flip Zimmerman (Adam Driver) adlı bir başka polis uygun bulunur.