İstanbul Film Festivali Jüri Başkanı Açıklandı

03.03.2019 12:23
İstanbul Film Festivali Jüri Başkanı Açıklandı

5-19 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan İstanbul Film Festivali'nin Uluslarası Yarışma bölümünün jüri başkanlığı görevine usta sinemacı Lynne Ramsay'in getirileceği duyuruldu.


Her yıl olduğu gibi, dünyanın birçok yerinden 200'den fazla filmin gösterileceği İstanbul Film Festivali’nin bu yıl 38.si düzenlenecek.

 

Bu yıl, BAFTA ödüllü usta yönetmeni Lynne Ramsay'in, Uluslarası Yarışma bölümünün jüri başkanlığını üstleneceği İstanbul Film Festivali’nin jüri koltuklarında geçtiğimiz yıl da Angeliki Papoulia, Tiina Lokk ve Marcelo Martinessi gibi önemli isimler ağırlanmıştı.

 

2013 yılında Swimmer isimli kısa filmiyle BAFTA ödülünü kucaklayan başarılı yönetmen Lynne Ramsay, You Were Never Really Here, We Need To Talk About Kevin, Morvern Callar, Racatcher gibi filmlere de imzasını atmıştı.

 

UK's National Film and Television School mezunu olan Lynne Ramsay, 5-19 Nisan 2019 tarihleri arasında, 38.si düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali’nde, Uluslararası Yarışma bölümünün jüri başkanı koltuğunda yer alacak.