J.K. Rowling'ten Dumbledore ve Grindelwald İlişkisiyle İlgili Açıklama Geldi

18.03.2019 11:34
J.K. Rowling'ten Dumbledore ve Grindelwald İlişkisiyle İlgili Açıklama Geldi

Harry Potter'ın özellikle kitap serisinde ilişkilerinden bahsedilen fakat ilk kez Fantastik Canavarlar serisiyle beraber izleme şansı bulduğumuz Albus Dumbledore ve Gellart Grindelwald'un merak edilen geçmişiyle ilgili J.K. Rowling'ten ilk açıklama geldi!


Harry Potter serisinin hayranlarının Dumbledore ve Grindelwald arasındaki anlaşmazlığın aralarındaki cinsel çekimden kaynaklanabileceğini düşünen hayranlarına cevap yıllar sonra, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald filminin DVD ve Bluray'inin piyasaya sürülmesi vesilesiyle, Harry Potter ve Fantastik Canavarlar serisinin yazarı J.K. Rowling'ten geldi:

 

"Tutkulu ve sevgi dolu bir ilişkiydi. Ama eşcinsel, hetero ya da başka bir türdeki herhangi bir ilişkide olduğu gibi aralarından biri diğerinin ne hissettiğini bilemiyor. Bilemezsiniz, bildiğinize inanabilirsiniz. Aralarındaki cinsel ilişkiye az ilgi olsa da aralarında cinsel bir çekim olduğuna inanıyorum. Birbirlerine karşı duygu beslediklerini hissediyorum." 


Harry Potter serisinin kitaplarına göre, sihir dünyasının iki büyük büyücüsü olan Profesör Albus Dumbledore ve Gellart Grindelwald, geçmişte çok yakınlardı. Fakat ikisinin de sahip olduğu olağan üstü güçlerini farklı amaçlarla kullanma eğilimleri onları yıllar içinde birer rakip haline getirdi. Aralarındaki problemlere dahil olan aile üyelerinin varlığı okuyucuları "Albus Dumbledore ve Gellart Grindelwald arasında romantik bir ilişki mi vardı?" sorularını sormaya yönlendirdi.

 

2018'de vizyona giren Fantastik Canavalarlar Grindelwald'un Suçları filminin konusunu hatırlatmak gerekirse: Grindelwald'un (Johnny Depp) safkan büyücülerin hükmedeceği bir dünya hayali ve güç arzusunu durdurmak isteyen Albus Dumbledore (Jude Law), en güvendiği öğrencisi olan Newt Scamander'dan (Eddie Redmayne) yardım isteyecektir. Grindelwald'ı durdurabilecek tek kişi odur ve Muggle ve sihirbazlar dünyasının kaderi Newt'ün elindedir.