Kadir İnanır’ı Sinemalarda Özleyenlere “Kapı” Gibi Müjde!

24.03.2019 17:55
Kadir İnanır’ı Sinemalarda Özleyenlere “Kapı” Gibi Müjde!

Usta oyuncu Kadir İnanır, yıllar sonra sinema izleyicisiyle buluşuyor. İnanır’ın Vahide Perçin ile başrollerini paylaştıkları film Kapı, 12 Nisan 2019’da vizyona giriyor!

 

En son 2012 yılında Elveda Katya filmiyle beyaz perdede izleyicisini selamlayan ve Tatar Ramazan, Dila Hanım, Yılanların Öcü, Komser Şekspir ve Selvi Boylum Al Yazmalım gibi efsane filmleriyle hafızalardan silinmeyen usta oyuncu Kadir İnanır, beyaz perdeye dönüyor! Mardinli Süryani bir ailenin hüzünlü hikayesini anlatan Kapı filmiyle İnanır, izleyicisiyle buluşacak.

 

12 Nisan 2019‘da vizyona girecek olan filmde İnanır, başrolü usta oyuncu Vahide Perçin ile paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda son olarak Babam filmiyle sinemaseverleri selamlayan başarılı yönetmen Nihat Durak'ın oturduğu filmin diğer rollerini ise Timur Acar, Erdal Beşikçioğlu, Menderes Samancılar, Aybüke Pusat, Sermet Yeşil, Nilay Erdönmez ve Özgün Çoban gibi başarılı oyuncular canlandırıyor. 

 

Senaryosunu, Filiz Üstün Durak'ın kaleme aldığı filmin yapımını Durak Film gerçekleştirdi. Filmin kısa konusu ise şöyle:

 

Yakup ve Şemsa üç çocukları ve torunlarıyla birlikte Berlin’de yaşayan Süryani bir ailedir. Yirmi beş yıl önce Mardin’den Berlin’e göç etmişlerdir. Yeni hayatlarının mutlu bir gününde, kendilerine Mardin’den bir telefon gelir. Bu sarsıcı telefon, yirmi beş yıl önce kaybettikleri oğulları Mikhael ile ilgilidir ve ailenin tüm acıları tazelenir. Yakup ve Şemsa onları yalnız bırakmak istemeyen torunları Nardin ile birlikte Mardin’e giderler. Bu seyahat hepsinin kişisel yolculuklarının da başlangıcı olacaktır.