Netflix’in En Büyük Rakibi Doğdu: Apple TV+ Lansmanı Yapıldı

26.03.2019 12:09
Netflix’in En Büyük Rakibi Doğdu: Apple TV+ Lansmanı Yapıldı

Dünyanın en yüksek marka değerlerinden birine sahip olan Apple, yeni dijital platform hizmeti Apple TV+'a dair planlarını, dün düzenlenen lansman ile açıkladı.


Yüzden fazla ülkede hizmet verecek olan Apple TV+’ın tanıtımı için gerçekleştiren lansmana Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jason Momoa, Alfre Woodard ve Kumail Nanjiani gibi çok ünlü isimler katıldı. Ünlü isimlerle aynı sahnede yer alan Apple’ın CEO’su Tim Cook, dijital platformun bu sonbaharda yayına başlayacağını söyledi. Birçok ünlü ismi ağırlayan Apple TV+ tanıtım toplantısı, şirketin Cupertino, Calif’teki binasında gerçekleşti. Yapılan sunumda televizyonun sadece eğlence değil, kültürel bir kaynak olduğu da vurgulandı. Ayrıca televizyonun hayatımızı zenginleştirdiği ve bunu sevdiklerimizle paylaşabiliyor olmamızın güzelliğine de değinildi.

 

Apple TV uygulaması Mayıs ayında Mac bilgisayarlara dahil edilecek. Sonbaharda ise üretilecek orijinal içeriklerin yer alacağı Apple Tv+ uygulaması Samsung, LG, Sony TV'lerin yanı sıra Roku ve Amazon Fire TV gibi Apple dışı cihazlarda da ulaşabilir olacak.

 

Apple, bu hizmetiyle Amazon, Hulu ve Netflix’e rakip oldu. Lansmana katılan isimler de düşünüldüğünde, Apple TV+'ın diğer dijital platformlar için oldukça büyük bir rakip olacağının da sinyalleri verildi. Özellikle,  Steven Spielberg’in lansmana katılmasının büyük bir sürpriz niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce Netflix’in, Roma filminin Oscar yarışına girmesindne duyduğu rahatsızlığı oldukça açık ifade eden, hatta bu sebeple Akademi’den görüşme talep eden ünlü yönetmenin, bu organizasyonun içinde bu kadar aktif olarak görülmesi şaşkınlık yarattı.

 

Dünyanın en ünlü isimlerini platformunda birlikte çalışmaya ikna eden Apple, Amerika'nın en ünlü isimlerinden biri olan Oprah Winfrey ve Star Wars serisini tamamlamak için hazırlıklarını sürdüren J.J. Abrams’ı da bünyesine dahil etti. Ayrıca Reese Witherspoon ve Jennifer Aniston’un birlikte yer alacağı The Morning Show ve Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Sofia Coppola gibi birçok ünlü isimin yer alacağı yapımların da tanıtımları lansmanda yerini aldı.

 

Sonbaharda açılışını yapacak olan Apple TV+ dijital platformunun içeriğinin epey zengin olacağını tahmin edebiliyor ve merakla bekliyoruz.